Украинката Елина Свитолина, чехкинята Каролина Плишкова и испанката Гарбине Мугуруса се класираха за втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка в Абу Даби с награден фонд от 565 000 долара.

Поставената под номер 2 Свитолина нямаше особени затруднения с Джесика Пегула и я отстрани след 6:4, 6:3 за 80 минути игра, като така записа първа победа в кариерата си срещу американката

Към втория кръг продължава и номер 3 в схемата Каролина Плишкова от Чехия. Бившата водачка в световната ранглиста победи с 6:2, 7:6(4) гъркинята Деспина Папамихаил, която участва като "щастлива губеща" на мястото на контузената Сорана Кърстя (Румъния).

Плишкова записа 25 срещу едва 9 печеливши удара в мача и реализира три от шестте си възможности за пробив в мача. С двусетова победа се поздрави и испанката Гарбине Мугуруса. Носителката на две титли от "Големия шлем" победи с 6:2, 6:4 французойката Кристина Младенович за 102 минути игра. В следващия кръг Мугуруса ще играе с белорускинята Александра Саснович.

Американката Коко Гоф, британката Хедър Уотсън и французойката Ализе Корне също продължават към втория кръг на турнира./БТА