Шампионките от Големия шлем Гарбине Мугуруса, Слоун Стивънс, Виктория Азаренка, Анжелик Кербер, Барбора Крейчикова и финалистката от Откритото първенство на САЩ Лейла Фернандес са сред тенисистките, който ще участват на финалите на отборния турнир за жени "Били Джийн Къп" от 1 до 6 ноември в Прага (Чехия).
 
Защитаващият титлата си тим на Франция ще разчита на Каролин Гарсия, Ализе Корне и Фиона Феро. Франция спечели титлата през 2019 година, а през миналата този турнир не се проведе заради пандемията от коронавирус.
 
Домакините от Чехия са водени от Барбора Крейчикова, която спечели титлите на сингъл и на двойки на "Ролан Гарос" тази година. Тя ще бъде съотборничка с Маркета Вондроушова, финалистка от "Ролан Гарос" 2019.
 
Олимпийската шампионка от Токио 2020 Белинда Бенчич ще играе за Швейцария, Гарбине Мугуруса за Испания заедно с Карла Суарес Наваро, Азаренка е в състава на Беларус, а битката се очертава да бъде много оспорвана.
 
Състезанието беше преименувано от "Фед къп" преди година, а всеки мач в груповата фаза се състои от два сингъла и мач на двойки. Победителите в групите се класират за полуфиналите.