Петер Полански влезе в историята на тениса по един невероятен начин, с който определено може да бъде обявен за най-големия късметлия, който играта познава.

Причината е, че в четвърти пореден турнир от Големия шлем канадецът влиза в основната схема като "щастлив губещ". По този начин той става първият, който участва във всеки един от четирите големи турнира за годината, благодарение на своя късмет.

"Щастливите губещи" са играчи, които губят своя мач от последния кръг на квалификациите, но получават място в основната схема, когато един от играчите, които са част от жребия за същинската част, се оттегля от участие преди изиграването на първите мачове.

Преди Полански да го направи на Уимбълдън, никой нямаше три поредни участия като "щастлив губещ" подред. Той обаче "реши" да направи своя рекорд още по-запомнящ се като получи този шанс и на US Open.

Полански загуби третия квалификационен кръг от Доналд Йънг след 5:7, 6:1, 3:6, но два часа по-късно името му бе избрано след жребий между 16 тенисисти, които имаха шанс да влязат в турнира.

В предишните три случая канадецът не успя да преодолее първи кръг като загуби от Карен Хачанов в Мелбърн, от Пиер-Юг Ербер в Париж и от Денис Новак в Лондон. Сега задачата му няма да е по-лесна, защото в опит да изравни най-доброто си класиране на US Open, втори кръг от 2010-а, ще срещне №4 в схемата Александър Зверев.