Треньорът на Григор Димитров Дани Валверду сподели своята оценка за досегашното представяне на българина през 2017 година, както и за моментната форма на своя възпитаник.

Венецуелецът, който е в основата на възхода на Димитров във втората половина на 2016 и началото на 2017, изрази задоволство от усилията на Гришо и от състоянието, което демонстрира преди старта на Ролан Гарос.

Гришо срещу ветеран, Пиронкова срещу германка на Ролан Гарос

"Годината е отлична. Григор е доста напред в годишната класация и се намира в наистина добра позиция, а вече сме почти средата на 2017-а. Сега въпросът е да продължи да прави нещата по същия начин, по който ги правеше до момента. Ако е възможно, да влезе във втората седмица на Ролан Гарос и да си даде добро самочувствие и увереност преди сезона на трева, който започва скоро. Ситуацията му е чудесна. Трябва да запази същата работна етика, както досега. Да е скромен и да се стреми да върви напред", заяви Валверду пред tenniskafe.com.

"Оръжията са си все същите и са налице. Добър сервис, форхенд и придвижване. Те обаче понякога не са толкова ефективни на клей, защото е по-бавна настилка. Но в същото време той има достатъчно други оръжия, които може да вкара в играта си. Както казах – играе страхотно в тренировките и се труди много здраво. Затова нямам съмнения, че ще даде всичко от себе си, за да изиграе един добър турнир."

Григор Димитров отново ще участва в турнир на милиардер

А какво трябва да свърши Григор в часовете преди първия си мач срещу Стефан Робер?
"Мисля, че единственото, което трябва, е да се абстрахира от всичко друго и да се фокусира изцяло върху мача. Срещата ще е в неделя, така че трябва да се подготви психически и физически за двубоя. Да успее да си почине и да набави всички необходими вещества на организма си, за да натрупа енергията, която ще му трябва да е в пълна кондиция."

Валверду сподели и какво според него е нивото на Димитров от 1 до 10: "В този момент бих казал 7, а начинът да стане повече е да премине първите кръгове и да натрупа победи. Това е най-важното. Когато премине първите кръгове и натрупа самочувствие, тогава нивото му ще премине 7 по десетобалната система."

The Telegraph: Григор май пак тръгна надолу