Втората ракета на Великобритания Кайл Едмънд е следващото препятствие пред Григор Димитров по пътя към славата на Аустрелиън Оупън. Макар да гравитира около Топ 50 на света, британецът е изключително опасен тенисист и това вече се видя в Мелбърн. 

Той елиминира четирима равностойни съперници, а най-голямата изненада поднесе още в първия кръг, когато елиминира 11-ия в схемата и финалист на US Open Кевин Андерсън. Това му вдъхна увереност и Едмънд обяви, че вярва в победата и над Гришо. 

"Естествено, че вярвам в успеха, трябва да вярваш в него, за да си на четвъртфинал тук. Аз вярвам във всяка една стъпка, която правя на корта, вярвам в успеха и той идва. Няма да има разлика и в мача с Димитров."

"Трябва да вярвам, че ще го победя във вторник и точно това планирам да направя. Играя мач за мач тук и се радвам на всяка една победа. Такъв ще е подходът ми и във вторник, когато се срещнем с българина", заяви Едмънд. 

Въпреки увереността му в успеха, той все още не е усещал вкуса на победата над Григор Димитров. Двамата са се срещали два пъти, като и двата пъти първата ни ракета бие. Последният път беше на турнира в Бризбейн, само дни преди Аустрелиън Оупън. 

Тогава Димитров се изяви като велик спортсмен, помагайки на контузения си съперник да седне на мястото си и да получи медицинска помощ заради проблемите в глезена. А битката между двамата беше ожесточена тогава. 

"Очевидно мачът в Бризбейн беше страхотен. Аз играх добре, той игра добре. Харесваше ми да съм на корта там, но определено има неща от този мач, от които мога да се поуча. Направих добре много неща, но има още много, с които можех да се справя по-добре, надявам се сега да се види резултатът от това", заяви още Едмънд.