Последният за годината турнир от Големия шлем US Open вече е в историята, но отзвукът от него продължава с пълна сила. И сега е време за оценки на представянето на основните действащи лица в него, едно от които беше и българинът Григор Димитров. 

Бившият №3 в света се класира на полуфиналите, където беше отстранен от Даниил Медведев. Но с представянето си се завърна на сцената на най-добрите в световния тенис и сега авторитетното издание Tennis World USA го нареди сред откритията на надпреварата. 

От сайта оцениха всеки един от участниците в Ню Йорк по десетобалната система, като единствените "десетки" бяха за победителите Рафаел Надал при мъжете и Бианка Ванеса Андрееску при жените. "Девеките" бяха дадени само на загубилите финалисти в двете надпревари - Даниил Медведев и Серина Уилямс. 

Така за Гришо остана оценка 8, която му беше дадена за "страхотна амбиция". Ето и какво написаха от изданието по адрес на Димитров: "Българинът се прероди на Флашинг Медоус. Дълги месеци той прекара в хибернация, но разцъфтя в Ню Йорк, а безспорният му връх в турнира беше победата в пет сета над Роджър Федерер. Осмица за амбиция за него", написаха от изданието. 

С доброто си представяне на US Open, който е печелил като юноша, българинът се върна в световния Топ 25, а с оглед на факта че до края на сезона има доста малко точки за защитаване, може да се върне и по-нагоре в ранглистата.