Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, помете хърватския представител Борна Чорич във втория кръг в турнира от Големия шлем – Ролан Гарос. За по-малко от два часа на корт №14 българинът се разправи с Чорич в три сета (6:0, 6:4, 6:3), за да си осигури среща в третия кръг с №15 в схемата Диего Шварцман.

Първият сет се разви прелестно за нашенеца, който не даде и гейм на противника, пробивайки го на три пъти. 

През втората част обаче Чорич даде отпор на Григор, като сетът вървеше гейм за гейм, но в десетия Димитров намери начин да пробие заигралият агресивно хърватин за 2:0. Третият сет пък  започна по подобие на предната част, ала в четвъртия гейм Григор стигна до три точки за пробив, пропусна първите две, но при третата взе предимство, което не изпусна до края на мача.

Димитров завърши двубоя с 4 аса, 30 печеливши удара и 17 непредизвикани грешки, като отрази и двете възможности за пробив, които се откриха пред Чорич.Така в първите си два мача до този момент хасковлията е загубил само 10 гейма от съперниците си до този момент, но идния петък предизвикателството срещу Шварцман ще бъде далеч по-сериозно.

БГНЕС/BGNES
6 снимки

🎾 Сет 3:

6:3 - Гейм, Сет и Мач за Григор Димитров!

5:3 Експресен гейм на 0 за Борна Чорич намали изоставането на хърватина спрямо Григор Димитров.

5:2 Григор заигра по-спокойно след реализирания пробив и беше само на гейм от това да затвори напълно срещата с Борна Чорич.

4:2 Григор Димитров удиви публиката на корта с вълшебно изплънение с приплъзване с бекхенд, като направи минаващ удар край Чорич, но в крайна сметка хърватинът взе сервиса си на 30.

4:1 Гейм на 0 за Григор Димитров и пробивът беше затвърден преди почивката.

3:1, Пробив - Димитров! Григор стигна до три точки за пробив, но първите две бяха неутрализирани от Борна Чорич. Сбъркан форхенд по диагонала обаче даде по-голям вече превес на българина срещу хърватина в Париж.

2:1 Третият гейм на третия сет срещна изключително изпълнение от Григор, който догони страхотна къса топка от Чорич пред мрежата и с магически прехвърлящ бекхенд си проправи път към успех и в тази част.

1:1 С прекрасна игра на първи сервис Борна Чорич също спечели откриващото си подаване в третия сет.

1:0 Григор бързо се върна на корта от съблекалнята и съумя да запише успех в първия гейм от третата част, в който сервираше пръв.

Преди началото на третата част на корт №14 Григор Димитров се прибра до съблекалните за медицински таймаут!

🎾 Сет 2:

6:4, Пробив - Димитров! Григор Димитров стигна до сетпойнт, но прекрасен кик-сервис от Чорич прати българина встрани край рекламните пана, след което форхенд по правата изравни до 40:40. Нова точка за сетбол получи Григор, а сбъркан форхенд от основната линия на Чорич направи така, че Григор взе и втория сервис в Париж.

5:4 Григор спечели деветия гейм във втория сет, след като затвори частта на 30. Все пак не бива да се пренебрегва все по-голямата агресия, с която Чорич заиграваше и нямаше вече и помен от вялото му поведение на корта през първия сет.

4:4 Чорич продължи силното си представяне при своите сервиси по време на втория сет и на 30 затвори осмия гейм.

4:3 Григор изпита затруднения в тази част от срещата, след като допусна изравняване до 40:40, след като водеше на 15. В крайна сметка с перфектни първи сервиси той успя да "убие" устрема на Чорич за евентуален пробив в тази невралгична част от втория сет.

3:3 Шестият гейм във втория сет между двамата видя доста добри разигравания, а Григор настигна Чорич до 30:40, но в последвалото дълго разиграване хърватинът се движеше отлично по осовната линия, за да види сгрешен бекхенд по правата от Димитров.

3:2 Димитров имаше известни колебания при първи сервис, но продължи да бъде феноменален при втори такъв, което му донесе успех.

2:2 Борна Чорич спечели четвъртия гейм във втория сет, като поведе с 40:0, но допусна скъсяване на преднината до 30:40. В крайна сметка сгрешен форхенд в мрежата от Димитров спомогна на хърватина.

2:1 И този гейм отиде на сметката на българина, след като на няколко пъти Чорич не успя да удържаше мощните форхенди на Гришо.

1:1 Организаторите смениха топките след седемте поредни гейма в мача, а това сякаш даде шансове на Борна Чорич, който взе първи гейм в срещата.

1:0 С абсолютна лекота Григор наниза гейм №7 в своя полза в дуела си с Борна Чорич, след като спечели подаването си на 0.

🎾 Сет 1:
 
6:0, Пробив - Григор! Димитров продължи с акцията си на корта в Париж срещу хърватския тенисист, който не спря да греши и в крайна сметка първата част отиде в актива на българина след 29 минути игра.
 
5:0 Две поредни двойни грешки донесоха на Борна Чорич шанс за връщане на един от двата пробива. Григор атакува мрежата и с брилятен подсечен бекхенд не позволи първоначално да бъде пробит. С необходимата находчивост Григор продължи да тероризира съперника си и все пак спечели и това си подаване.
 
4:0, Пробив - Григор! Българинът продължи с доминацията си над Чорич, който така и не успяваше да влезе качествено в мача. Сбъркан форхенд от основната линия при 15:40 донесе втори пробив за Димитров.
 
3:0 Със сравнителна лекота Димитров спечели второто си подаване на корт №14 и затвърди успешно пробива си по-рано през първия сет.
 
2:0, Пробив - Димитров! Чорич поведе с 40:15 при своето подаване, но Григор изравни, за за 40:40 направи великолепен ретур с една ръка с бекхенд, пускайки топката на линията. Григор направи изключителен флоп в последвалото разиграване, за да пробие съперника си.
 
1:0 Григор започна да сервира в мача, но имаше известни проблеми, като дори трябваше да неутрализира точка за пробив на хърватина, но в крайна сметка геймът отиде в полза на българина.