Григор Димитров победи Даниел Алтмайер с 6:4, 6:3, 6:1 в мач от третия кръг на Ролан Гарос. Българинът изигра феноменален двубой, като не даде голям шанс на своя съперник. Форхендът на българина работеше по страхотен начин, като той бе агресивен през почти цялото време. Григор Димитров се класира за осминафиналната фаза на Ролан Гарос без загубен сет, като очаква победителя от двубоя между Александър Зверев и Франсис Тиафо.

БГНЕС
30 снимки

ПЪРВИ СЕТ: 6:4

Григор Димитров имаше трудности в началото, но успя благодарение на своя сервис да спечели първия гейм на 30. Българинът продължи с добрата си игра, като Алтмайер допусна и двойна грешка, а Гришо остана спокоен, чакайки грешка на противника, като накрая успя да пробие на 0.

Димитров имаше проблеми при своя втори сервис, като се стигна до две точки за пробив за неговия съперник. Гришо устоя на напрежението и успя да изравни точките, а след това неговият начален удар отново му помогна, за да затвърди пробива си.

При сервиса на Алтмайер се стигна до 30:30, но германецът запази самообладание и приключи гейма след дълго разиграване, завършило с форхенд уинър по диагонала. Димитров направи двойна грешка, но успя отново с първия сервис да си помогне да спечели подаването си на 30.

Германският тенисист допусна да се стигне отново до 30 равни, но прояви страхотно самочувствие, като пласира два аса, с които да затвори гейма и да запази шансовете си за сета. Григор срещна огромни трудности в своя сервис гейм, като допусна две двойни грешки, които лимитираха шансовете му в частта, а при 30:40 Алтмайер направи чудесен форхед по късия диагонал, с който реализира пробив.

Алтмайер бе безупречен в своя сервис гейм, като успя да го спечели на 0, реализирайки и ас. Григор Димитров също успя да реагира на спада в играта си и при 40:0 на свой сервис, вкара първия си ас, за да затвори гейма и да поведе в резултата.

Григор бе агресивен и атакуваше, като достигна до два сетбола след страхотен форхенд уинър по диагонала. Алтмайер играеше предимно на втори сервис в този гейм, а германецът пусна добра къса топка, която бе достигна от Гришо, който реагира добре и след слабия опит да бъде прехвърлен, завърши сета със смач, за да поведе в резултата.

ВТОРИ СЕТ: 6:3

Григор добре започна втория сет, като се стигна до 40:30, но българинът излезе на мрежата и реализира добър форхенд уинър, за да затвори подаването си. Алтмайер опитваше да бъде агресивен, но допускаше непредизвикани грешки, които му пречиха. Стигна се до 0:40, но Гришо не успя да влезе в разиграване. Същото се случи и при следващата точка за пробив. При 30:40 Димитров влезе в разиграване, като устоя на натиска и дочака грешка на противника, за да пробие.

Григор изгуби две точки на свой сервис, но успя да реализира два аса, които му помогнаха да затвърди пробива си на 30, откъсвайки се в резултата в началото на втория сет. Алтмайер не срещна трудности при следващото си подаване, като успя да го спечели на 15.

Гришо имаше огромни проблеми при своя сервис, като изоставаше с 15:40. Българинът се съсредоточи и успя да обърне по феноменален начин гейма, като спаси и двата брейкбола, а накрая със самочувствие спечели подаването си. Димитров затрудни Алтмайер, като се стигна до 40:40, но германският тенисист спечели подаването си, за да запази шансове за сета.

Григор бе безапелационен в подаването си и не срещна никакви трудности, като спечели гейма на 0. Алтмайер успя да се върне в сета, като взе безпроблемно трети гейм на сметката си, но Гришо сервираше за сета, като бе безкрайно концентиран и затвори частта на 0.

ТРЕТИ СЕТ: 6:1

Алтмайер не бе на обичайното си ниво, като сервираше и се стигна до две точки за пробив, а германецът допусна непредизвикана грешка и бе пробит. Гришо не срещна никави трудности и успя да затвърди предимството си на 0. Германецът се надяваше да остане в сета и мача, но допусна твърде много грешки и се стигна до нова точка за пробив, при която направи двойна грешка и Григор реализира втори пробив. 

Българинът имаше проблеми, стигна се и до 40:40, а Григор имаше и двойна грешка в този гейм, но успя да запази отново самообладание и да затвърди и втория си пробив, което бе голяма крачка за спечелването на мача.

Григор Димитров не позволи на съперника си да се върне по някакъв начин в сета и мача, като направи още един пробив, за да направи резултата 5:0. Българинът зауби концентрация и направи двойна грешка, като се стигна до две точки за пробив за съперника, който още при първата си възможност, успя да реализира, за да намали изоставането си. Григор се активизира и проби веднага на 15, за да приключи мача, класирайки се на осминафинал.