Световният номер 1 в тениса - Новак Джокович, окончателно загуби битката. Федералният съд на Австралия се произнесе и с единодушно решение съдебният състав реши, че анулирането на визата остава в сила. Така Съдът потвърди решението на правителството, което означава, че сърбинът трябва да бъде депортиран. 

Gulliver/GettyImages & BGNES
29 снимки

„Искам да направя кратко изявление, за да адресирам решението на съда по-рано днес. Сега ще си взема малко време да си почина и събера, преди да направя допълнителни коментари", заяви Джокович.

„Разочарован съм от решението на съда, да не уважи моята молба за преразглеждане на решението на Министъра да анулира моята виза, което означава, че не мога да остана в Австралия и не мога да играя на Australian Open. Уважавам решението на съда и ще съдействам на съответните власти в процеса на моето заминаване от страната.

„Не ми е приятно, че целият фокус беше върху мен през последната седмица и половина. Надявам се сега всички да се фокусираме върху играта и турнира. Искам да пожелая на всички играчи, официални лица, служители, доброволци и фенове всичко най-добро за турнира. 

„Не на последно място искам да благодаря и на моите семейство, приятели, отбор, поддръжници, фенове и сръбски другари за непрестанната подкрепа. Вие бяхте невероятен източник на сила за мен“, завърши сърбинът.