„Да, развълнуван съм от представянето на Григор Димитров в Австралия. Видяхме се и поговорихме за турнира, който го очаква в София“, коментира спортният директор на тенис турнира Garanti Koza Sofia Open Пол Макнами за „Спортно шоу Гонг“.

Първата ни ракета Григор Димитров излиза в полуфинален двубой на Откритото първенство на Австралия срещу Рафаел Надал в петък сутрин.

„Той може да е в Топ 10 още утре. Мисля, че ще стигне до Лондон със сигурност и има шанс за Топ 5. Ако не стане тази година, то догодина със сигурност ще е в Топ 5. Играта се променя и Григор в момента е на преден план“, заяви още Макнами и добави:

„Чака ни изключителен мач. Двамата са толкова различни. Рафа е фаворитът, но Григор го победи последния път, когато играха. Аз бих казал 51:49 процента за победа на Григор Димитров.“

Надал ще мъчи Гришо на полуфиналите

Емоциите, които пратиха нашето златно момче на полуфинал в Мелбърн

Няма да ставаме рано за полуфинала на Гришо

Напомняме, че Григор Димитров ще участва на силния тенис турнир в София, а в столицата пристигат също белгиецът Давид Гофен. Освен него в България ще играят още - Доминик Тийм, Роберто Баутиста Агут и сърбинът Виктор Троицки. 

Жребият ще се тегли на 4-ти февруари в събота в 15 часа. Наградният фонд на турнира е около почти половин милион евро.

Победителят ще добави към актива си и 250 точки. 

Федерeр призна: Харесвам играта на Григор Димитров


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастни с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !