Тенис легендата Матс Виландер израз мнение, че шотландският тенисист Анди Мъри се нуждае от спечелването на още една титла от Големия шлем, при това колкото се може по-скоро.

Думите на 50-годишният швед идват само часове преди двубоя на 6-ия поставен в схемата на Аустрелиън Оупън и ракета номер 1 на България Григор Димитров.

Според Виландер 27-годишният Мъри вече чува тиктакането на часовника, тъй като се нуждае от още един значим трофей, за да потвърди своя напредък.

„Мисля, че той играе чудесно. Мъри се движи доста по-добре, отколкото миналата година и изглежда се наслажадава на корта, усмихва се и е спокоен“, каза Виландер.

„По всичко личи, че кортът пасва на неговия стил, тъй като настилката е много бърза. Затова изгледите му са страхотни. Според мен той отново удря силно топката, затова по-често прибягва до втори сервис. Отне му известно време, за да си върне това чувство, но сега то е тук.“

„Той разбира, че се нуждае да удря топката по-силно, а също така и от друга титла от Големия шлем, при това скоро. Според мен той има много повече общи неща с Амели Моресмо отколкото с (бившия си треньор) Иван Лендл. Когато можеш да се асоциираш с някого, си в състояние да имаш по-забавни и добри дискусии. Изглежда партньорството им е страхотно“, допълни скандинавецът.