С три рекорда приключи Първият вечерен турнир на Интерактив тенис в спортен комплекс „Дема“. И в трите категории на надпреварата – за начинаещи, средно напреднали и напреднали – се записаха рекорден брой играчи, а местата в схемите бяха заети за броени дни. Точка на турнира сложи шампионът на лигата за 2015 и 2016 година Едиз Батран, който триумфира при напредналите. На финала той победи Станислав Иванов с 2:1 сета (0:4, 4:1, 10:8).

По пътя си към титлата Едиз Батран отстрани в четвъртфинала Цветан Иванов, а в полуфинала загуби първия сет от Цветан Бешевишки и изоставаше в резултата. Едиз обаче успя да обърне съперника и да стигне до мача за титлата. Във финала се изправи срещу Станислав Иванов, а двамата предложиха истинска гладиаторска битка. И в този двубой Едиз изостана в резултата и загуби първия сет на нула. След това обаче показа че е сред най-добрите аматьори в България. Мобилизира се максимално и спечели втория сет с 4:1. Третия тайбрек сет взе с 10:8 и се върна на върха във вечерните турнири след дълго прекъсване и участие само в Мастърсите на лигата.

За първата си титла за 2019 година Едиз получи купа и ще може да се възползва от специалния бонус от организаторите за всеки шампион – наплитане на кордажа от Петър Котев.

Заради отличните условия за игра мениджърът на ИТЛ Ивайло Цанков връчи на спортен комплекс „Дема“ специален плакет. Наградата получи Теодора Колева, която заяви желанието на тенис клуба отново да приеме турнир на най-голямата аматьорска лига в България.

През тази седмица начинаещите, средно напредналите и напредналите звезди на Интерактив тенис продължават участието си във Втория вечерен турнир, който се играе в тенис клуб 18.82. На 25 февруари започва Третият вечерен турнир. За пръв път ИТЛ ще гостува в тенис клуб Tech-Sport в София тех парк. Тук се намират едни от малкото кортове с Green set настилка в столицата, а местата за надпреварата при начинаещите вече са заети.

Повече подробности за Интерактив тенис и за предстоящите турнири можете да намерите тук.