Немислимото доскоро за български тенисист място в Топ 10 на световната ранглиста е постижима цел за Григор Димитров. И това може да стане още в следващия един месец, прогнозират от авторитетно специализирано американско издание.

В него изчисляват, че на Гришо му трябват още 355 точки, за да натсигне американеца Джон Иснър, който в момента заема последната позиция в челната десетка.

Хасковлията ще участва в два турнира преди втората за годината надпревара от Големия шлем - Ролан Гарос, която стартира на 25 май в Париж.

На Мастърсите в Мадрид и Рим той има да защити общо 135 точки. Така при силно представяне в тях, той може да постигне тази феноменална цел и да влезе като един от десетте топпоставени в схемата в Париж.

А американските специалисти смятат, че нашето момче има абсолютно всички основания за това и обясняват защо:

"Димитров спечели титлата в Букурещ и се намира във великолепна серия през сезона от 20 победи и 6 загуби. Той показва постоянство и по всичко личи, че място в Топ 10 е на достижима дистанция от него, при това в кратки срокове."

Този понеделник Гришо се изкачи до 14-ата позиция в света, която заемаше и преди две седмици. Той започва участието си в Мадрид на 4 май.