Цветомир Ценков и Цветан Бешевишки се присъединиха към групата на осемте най-добри тенисисти, които ще играят на финалния турнир на Интерактив Тенис. Ценков успя да се класира за финалите за трети път, докато за Бешевишки това ще е първо участие. ITL Finals 2018 ще се проведат от 10 до 20 декември, а форматът е като на финалите на ATP в Лондон – играе се в две групи. Домакин на надпреварата ще бъде най-новият и модерен комплекс в София - MG Tennis Club разполагащ с три закрити корта с най-висок клас твърда настилка GreenSet.

С това седем от осемте места във финалите на най-голямата аматьорска тенис лига Интерактив тенис вече са заети, като на финалите ще играят още Радослав ВладимировКрасимир МариновКамен МаздрашкиКамен Новиков и Цветан Иванов. Единственото вакантно място в ITL Finals 2018 ще бъде заето след края на надпреварата при напредналите в Деветия вечерен турнир „Лото“. Към момента на осмото място в ранглистата на Интерактив тенис е Милен Германов, но той не е сред участниците в последния турнир на ИТЛ и може да бъде изместен от други трима играчи. С най-голям шанс да влезе в топ осем е Станислав Иванов. За да стане това той трябва да се класира за финала на Деветия вечерен турнир. Другите двама са Светослав Козалиев и сензацията Ивайло Боджаков - победител в Осмия вечерен турнир „Лото“, който се проведе във Виа Тенис Стар. Класирането им минава само през титла от Деветия вечерен турнир, категория ИТЛ 500. Битката за трофея в него ще е жестока, защото жребият постави и тримата в един поток, като Станислав и Боджаков се изправят в понеделник един срещу друг на четвъртфиналите. Тегленето на жребия ще е в събота (8 декември) от 12:00ч в MG Tennis Club.

 След края на турнира ще стане ясен шампионът на ITL за 2018 година, а церемонията по награждаването му ще се състои на  20.12 на традиционното парти на ITL. Домакин на ITL Tennis Awards тази година ще бъде Патрон Шот Бар. Входът за любителите на тениса е свободен, а партито започва в 21:00ч.