Последният Мастърс за годината ITL Finals 2019, който започва на 9 декември, ще определи най-добрия тенисист на Интерактив тенис. В турнира ще участват осемте от топ играчите на лигата за годината, а ако победителят не загуби нито един мач, ще прибере 1500 точки за ранглистата. Това означава, че Любен Попов може да сдаде лидерското място на Иван Златанов. И без шансове за N1 обаче участниците в надпреварата ще покажат отличен тенис и няма да има нито един лесно спечелен мач.

ITL Finals 2019 стартира в понеделник в MG Tennis Club, а жребият ще се тегли в неделя сутринта. В схемата влизат Любен Попов, Иван Златанов, Цветан Иванов и Ивайло Боджаков, които имат повече от 1500 точки за ранглистата на лигата и бяха сигурни в участието си от месец. Останалите четирима са Веселин Димитров, Камен Маздрашки, Адриан Стоименов и Георги Петров. Адриан и Георги се включват като резерви, след като Едиз Батран отпадна заради контузия, а Станислав Иванов няма да е в България.

Състезанието се играе по схемата на финалите на ATP в Лондон. Тенисистите са разделени в две групи, а поставени ще са Любен Попов и Иван Златанов. Двамата победители от всяка група ще се борят за място във финала в директни елиминации. Мачовете са във формат 2 от 3 сета, което изисква отлична физическа подготовка и психическа издържливост. Досега финалите на лигата са печелени от четирима играчи: Никола Милев през 2015 г., Едиз Батран – през 2017 и 2018 г. и Радослав Владимиров през 2018 г. За пръв път надпреварата ще има и награден фонд – 1500 лв., осигурени от Best Rackets, представител на Tecnifibre за България.