229 мача в рамките на 4 дни изиграха 110 малки тенисисти от 32 клуба в цяла България. На кортовете на столичния ТК "Левски" се проведе детският турнир Champions Bowl 2018, част от силна международна верига. Състезанието бе включено и в регионалния календар на Българска федерация по тенис за 2018 г.

Победителите в отделните възрастови групи се класираха за финалния турнир на веригата, който ще се проведе от 9-ти до 16-ти септември в хърватския град Умаг. Там представители ще имат повече от 30 държави от цял свят.

В Германия например се провеждат 17 регионални турнири от веригата Champions Bowl и в края има финален турнир за определяне на участниците за надпреварата в Хърватия.

У нас турнирът се проведе под патронажа на Елена Пампулова-Бергоми - тенисистка, играла за Фед Къп както за България, така и за Германия, и част от топ 100 на Женската тенис асоциация, с участия в турнири от Големия шлем, както и в олимпийския турнир в Барселона през 1992-ра година.

Детският турнир "Champions Bowl 2018 - България" се проведе на кортовете на ТК "Левски", тъй като Елена прави първите си стъпки в тениса именно на това място. Тя също искаше да присъства, но служебни ангажименти я възпрепятстваха и бе представена от своя баща Емилиян, също бивш състезател на Левски.

Главният съдия Милена Коцева показа за пореден път високия си професионализъм и си свърши превъзходно работата, след като бяха изиграни общо 229 мача през 4-те дни на турнира.

Най-оспорвано бе съревнованието при 13-годишните момчета, където участваха 27 състезатели, а до финала достигнаха Калоян Кръстев от ТК "Малееви" и Атанас Георгиев от ТК "Албена" (Пловдив). Призьорите в тази група бяха приветствани от европейския вицешампион за юноши до 18 г. Адриан Андреев.

Не по-малко оспорвано бе и състезанието при 9-годишните момчета, като 17 талантливи деца се бореха със завидна енергия за призовите места.

Възприетата "усъвършенствана" система за излъчване на шампиони във всяка възрастова група даде възможност на всеки състезател да изиграе минимум по 4 мача, с изключение на 14-годишните.

За победителите и финалистите имаше купи, медали, грамоти и специални награди от "Уилсън Европа".Турнирът уважи и генералният секретар на Бфт Катерина Генова.

Победителите в отделните възрастови групи

до 9 г. Виктор Атанасов (ТК Осогово Елит)/ Рая Стайкова (ТК Свиленград)

до 10 г. Иван Иванов (ТК Испано, гр. Варна)/Габриела Георгиева (ТК Асеновград)

до 11 г. Йоан Найденов (ТК 15:40, гр. София)/Анджелина Костова (ТК Академик 83, Пловдив)

до 12 г. Маркъс Марков (ТК Бароко Спорт, гр. София)/ Натали Добрева (ТК 15:40, гр. София)

до 13 г. Атанас Георгиев (ТК Албена-Пловдив)/ Виктория Кънева (ТК Локомотив Пловдив)

до 14 г. -* / Дарина Тодорова (ТК "Малееви)

*При момчетата до 14 г. нямаше достатъчно заявили се участници поради съвпадане на дати със силен международен турнир в Свиленград