Автентичните дървени ракети за турнира в Албена вече са в България. От офиса на телевизионния канал History в Лондон изпратиха специалните дървени ракети, с които ще играят участниците в уникалния тенис турнир в Албена. По традиция това състезание ще бъде спортният акцент на Mедийните събития „Медиамикс“. Тазгодишното издание е уникално с това, че ще се проведе със стари дървени пособия. Ракетите са автентични и някои от тях са на повече от 50 години. Закупени са от специализирани сайтове и аукциони конкретно за зрелищното събитие. С тях ще се състезават всички записали се за участие, а след края на турнира ще станат притежание на шампионите в отделните категории.

Главният организатор на проявата Георги Дончев разкри, че дрес кода за състезанието е изцяло в бяло и всички участници ще трябва да се придържат към него, точно както в духа на времето, когато тенис спорт бе популярен като бял спорт и на корта друг цвят в облеклото не се допускаше. Единствено на Уимбълдън традицията е запазена и до днес. Тази година партньор на проявата е телевизионният канал History, представен от A+E.

По традиция, събитието ще се проведе в морския ни курорт Алебана на кортовете до хотел „Фламинго”. Участие в него могат да вземат всички желаещи, стига да не са професионалисти. Записванията продължават до четвъртък. Повече информация можете да получите на страницата на фестивала mediamixx.bg.

„В това 16-то издание на турнира ще се върнем лека назад във времето. Това е първото по рода си такова издание на турнир с дървени ракети, правено в България. Голямото предизвикателство е да се играе с дървени ракети и ще се върнем назад във времето“, коментира Георги Дончев пред Гонг и добави:

„Всеки участник ще играе първия гейм в мачовете с тези ракети, а те ще останат и за награда на победителите. Много е трудно да се съберат такива ракети. Рядко се намира и в добро състояние, а нашите са в състояние за игра.“

Началото е на 12 юни в 10:00 часа, до когато е записването на участниците и тегленето на жребия. Ще се състезават мъже и жени, като се играе на сингъл и двойки. Финалите са в следобедните часове на 13 юни, събота, след което следва и официалното награждаване.