„Щастлив съм, че за втора поредна година ще имам възможност да играя в „Арена Армеец“. Очакванията ми не са толкова високи като миналата година. Имах контузия, не играх известно време, но ще дам всичко от себе си. Надявам се да играя добре и да се поздравя с победа“, сподели Димитър Кузманов пред Гонг преди участието си на силния тенис турнир в София.

Днес Димитър Кузманов и Александър Лазов ще излязат не преди 16 часа в своя мач от първия кръг на двойки.

Трима българи на корта във втория ден на Sofia Open

„Винаги играя със сърце, а още повече тук в България. Ще се хвърля още повече. Ако се стигне до български сблъсък ще е интересно. Винаги има шанс“, добави още Кузманов.

„Много е ангажиращо да играеш пред родна публика. Наистина атмосферата е различна и само, който е играл пред родна публика знае за какво става въпрос. Доста е силен турнирът. Условията са различни. Централният корт в „Арена Армеец“ е съвсем различен от всички други. Всеки има някакви трудности с адаптацията към настилката“, коментира още Димитър Кузманов, а за срещата си с Григор Димитров сподели:

„Не се бяхме виждали доста време. Поздравих го за успехите му и разменихме чисто приятелски изречения. Надявам се да успеем да направим съвместна тренировка.“

„През последните месеци израснах много. Имах контузии. Когато не играеш, имаш доста време да осмислиш някои неща и да разбереш, че е важно да се наслаждаваш всеки един ден на корта“, заяви Кузманов и добави:

„Мисля, че по-удобният противник за Гришо е Дуди Села. Надявам се в неделя Григор да е на финала. Това би било добре за всички. Григор не играе често пред родна публика, но има едно „Но“, защото ще му е много трудно. Бих искал да е на финал с Гофен.“


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастен с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !