Мартин Боршуков, който започна участието си в последния момент на Sofia Masters 1000 от Интерактив Тенис, сътвори голямата сензация в Оупъна. Той елиминира поставения под №1 в схемата Саркис Харалампиев след три сета, като именно водачът беше считан за потенциален шампион от това издание на турнира.

Любопитен факт е, че до този момент всеки път, когато Харалампиев отпада, то именно неговият „палач“ вдига трофея, а дали това ще стори Боршуков ще разберем след по-малко от седмица.

Преди това в четвъртфиналната фаза той ще спори със Светослав Стоичков, който победи в два сета Константин Янов.

В друг 1/4-финал среща ще си дадат Константин Станков, който елиминира трудно единствената жена в надпреварата и Ивайло Боджаков. Той пък продължи към тази фаза след гладиаторска битка в три сета с Атанас Кръстилов от Гоце Делчев (7:6, 3:6,3:6).

В долната половина от схемата интригата е не по-малка, дори напротив. №4 Мартин Дамянов продължава своя поход, като на четвъртфинала ще се изправи срещу Боян Петков. Последната четвъртфинална двойка ще бъде изключително вълнуваща като №1 за 2021-а година Едиз Батран ще играе срещ Марк Хаджижеков.

На осминафиналите Батран отстрани Димитър Първов, който записа първа загуба за първи път от 10 години насам. Срещата между двамата започна равностойно, но съобразителна игра от Батран в първия сет му спомогна да го вземе след един пробив. Във втората част Първов усети напрежение в китката и прецени да не я натоварва допълнително и се отказа при 1:3. Така Батран си гарантира среща с Марк Хаджижеков.

Програмата на четвъртфиналите стартира на централния корт в БНТЦ от 20,00 часа, като Марин Дамянов и Боян Петков откриват фазата. Не преди 21:30 ще се изправят Иво Боджаков и Константин Станков. Останалите два четвъртфинала ще се изиграят във вторник, а всички мачове ще се излъчват на живо във Фейсбук-страницата на Интерактив Тенис.