Марк Хаджижеков спечели титлата при напредналите във Втория вечерен турнир на Интерактив тенис, който се игра в ТК 360. В мача за първото място той победи лидера в годишната ранглиста на лигата Влади Искренов с 4:3, 4:2 и повтори успеха си от Първия вечерен турнир за 2021. Така Марк стигна до N2 в класирането на ИТЛ и с 1000 точки вече диша във врата на Влади, който е на върха с 1570 точки.

Финалът започна на бързи обороти, а Влади успя да дръпне в резултата с 2:0. Марк обаче запази спокойствие, прецизира ударите си и не само изравни геймовете, но и при 3:2 стигна до два сетбола, които не успя да реализира. В тайбрека Хаджижеков беше безпогрешен и го спечели с 4:0. Във втория сет Марк записа два пробива и поведе с 3:0. Последва ответен удар от Искренов, който взе два гейма, но не успя да направи пълен обрат и мачът приключи след 4:2 за Марк.

"Победих Влади, въпреки че изоставах в резултата и отначало нещата не тръгнаха добре за мен, - каза шампионът след мача. – По принцип бавно навлизам в срещите и бях подготвен за такова начало. Влади пък играе силно от първата топка. Затова запазих спокойствие и постепенно ударите ми започнаха да се получават. Спечелих важните точки в тайбрека, които като цяло спечелиха и мача. Вече имам увереност, че дори да трябва да догонвам в резултата, мога да го направя. Опитът също си казва думата, все пак това ми е втора година в ИТЛ. Благодаря на Влади за отличната игра и за това, че ме върна в тениса. Благодарение на него започнах да играя в ИТЛ – на един турнир на двойки той ме покани да се запиша за вечерните състезания, за да се класирам за финалния мастърс. Въпреки че съм му конкуренция и не съм от удобните съперници, той предпочете да заложи на високото ниво на игра. Благодарен съм му, защото турнирите на Интерактив тенис са много приятни, организацията е супер и се виждам с много нови хора".

При средно напредналите купата извоюва Божидар Николов, който се изправи във финала срещу брат си Денис Николов. Божидар спечели с 4:2, 4:3, като това беше първа среща на двамата в мач за титлата.

При начинаещите златния медал взе Антонио Данов, победил в мача за първото място Димитър Маринов с 4:0, 4:1. Това е втора титла за Данов при начинаещите, като първата беше през ноември 2020.

В трите категории от втория вечерен турнир на Интерактив тенис се включиха повече от 60 играчи, а социалната тенис мрежа продължава с надпреварите на закрито. Желаещите да играят на точки срещу непознати съперници могат да се запишат за състезанията на средно напредналите и напредналите от Третия вечерен турнир, който ще се проведе в ТК 1882. През уикенда е четвъртият чалънджър за 2021 и все още има места в схемата на напредналите в неделя. Отворено е записването и за традиционния осмомартенски женски турнир на Интерактив тенис. Той ще започне на 8 март в ТК 1882, а схемата е отворена до 5 март. 

Записването става на www.interactive-tennis.com.