Представителите на тенис школата на Казанлък обраха купите на последния морски турнир на Уикенд тур за годината – Santa Marina Open II. При мъжете триумфира Мариян Стоянов, при жените – Йоана Маринова, а при смесените двойки победиха Стоянов/Маринова. Всички участници се възползваха от дългия уикенд и допълнителния почивен ден и се отдадоха на любимата игра. В събота бяха квалификациите за влизане в две основни групи, а всички останали продължиха в утешителен турнир.

Фаворитите се класираха с лекота за групите. След оспорвани мачове и страхотни разигравания до финала стигнаха Милен Балтов и Мариян Стоянов. Двубоят беше равностоен, а при 4:4 Мариян проби съперника си. И когато всички очакваха да затвори мача с лекота, Балтов върна пробива за 5:5. Силите му обаче свършиха, а по-младият му опонент стабилизира играта си и спечели със 7:5. Така Мариян взе купата и втората си титла в Санта Марина.

При жените Йоана Маринова показа класа и не допусна загуба във всичките си срещи. Втора остана Дафина Славова от Пловдив. Всички дами в турнира бяха наградени от Wilson Bulgaria.

Santa Marina Open II беше белязан от слънчево и топло време. По същото време в тенис център Санта Марина започна и международният турнир Санта Марина Джуниър Къп, с участие на състезатели от Румъния, Русия, Турция, Испания и България. Двете надпревари си поделиха кортовете, като освен че любителите имаше какво да видят и научат, често състезателите се спираха да наблюдават аматьорските срещи.

източник: Интерактив тенис

Шампионите в Santa Marina Open II бяха наградени от ивент мениджъра на Санта Марина Калоян Крумов. Той им връчи ваучери за почивка в хотел „Свети Иван Рилски“ в Банско и ги поздрави за отличната игра „Всеки приятел на тениса е добре дошъл в Санта Марина, без значение дали става дума за професионалист или за любител, - каза той. – Ще ви очакваме отново през следващата година, надявам се със същото желание за игра." Всички участници и гости участваха в томбола с награда ваучер за почивка във в.с. „Санта Марина“, а късметът беше на страната Евгени Манов. Верига магазини Спорт Бокс раздаде на финалистите ваучери за екипировка на Уилсън.

Следващият турнир на Уикенд тур е в Сандански от 12 до 14 октомври. До момента заявки за участие са дали повече от 40 семейства. Sandanski Open II ще закрие сезона за семейната тенис и СПА верига, а организаторите обещават изненади за състезателите и гостите.