Третият съботно-неделен турнир ITL Challenger на най-голямата аматьорска лига в България Интерактив тенис ще се проведе в събота и неделя в СК "Дема". 

В събота започват мачовете от категория 250, като право на участие имат всички с рейтинг от 10 до 7. Състезателите ще играят във формат директни елиминации, тайбрек сет до 6. Организаторите дават специален бонус на загубилите първите си мачове. Те ще продължат в утешителен турнир или ще се включат безплатно в ITL Challenger 500 в неделя. На 1 септември ще бъде излъчен победителят в Dema Cup/ITL Challenger 500, като право на участие имат всички, без ограничение в рейтинга.

Точките от Dema Cup/ITL Challenger 2019 са валидни за финалния Мастърс на лигата - ITL Finals 2019, който ще се проведе през декември на една от най-модерните тенис бази на Балканите – MG Tennis.

Спортен комплекс "Дема" ще бъде домакин на Интерактив тенис за втори път през годината. През януари клубът прие вечерните серии на ИТЛ и рекордните 164 състезатели. Този път „Дема“ отваря врати за най-новата серия на лигата – ITL Challenger. 

За разлика от вечерните турнири, тези се провеждат в рамките на един уикенд, като играчите имат гарантирани минимум две срещи. Серията набира все по-голяма популярност, като за първите две издания местата свършваха бързо. Заявка за участие можете да направите на www.interactive-tennis.com, като местата са ограничени.