Влади Искренов спечели надпреварата при напредналите в Петия вечерен турнир на Интерактив тенис и дръпна в годишната ранглиста на лигата. 

Той е начело в класирането с 1540 точки, следван от Валентин Боев с 980 точки и Марк Хаджикоцев с 680. На финала в ТК 1882 Искренов се наложи с 2:1 сета (3:4, 4:2, 10:3) над Иво Боджаков и вече е с уникалните 27 победи и само 3 загуби в социалната тенис мрежа.

Мачът на Влади срещу Иво протече на приливи и отливи. Миналия уикенд Искренов участва в третия чалънджър на ИТЛ за годината и стигна до финал, където загуби от Атанас Гаджев. Въпреки натрупаната умора той продължи участието си в Петия вечерен турнир, като спечели полуфинала срещу Мирослав Василев. 

В двубоя за титлата Влади поведе на Иво с 3:2 гейма в първия сет, но противникът му измъкна победата в тайбрек. След това Искренов се мобилизира, стабилизира играта си, взе втория сет с 4:2 и шампионския тайбрек с 10:3.

"Бях изморен и особено в началото се опитвах да скъсявам разиграванията. След като не взех първия сет си казах, че вече имам два загубени финала в ТК 1882 – на чалънджъри от Любен Попов и от Атанас Гаджев – и че няма да направя тази грешка трети път. Доволен съм от победата и още другата седмица се пускам при напредналите в Шестия вечерен турнир в Бароко спорт. Благодарен съм на спаринг партньора ми Юлиан Рударски, че ме загря добре преди финала. Препоръчвам на всеки аматьор, независимо от нивото си, да се запише за турнирите на Интерактив тенис. Турнирният опит е безценен, а играта в състезания е много по-различна от това, да разменяш топки с партньор", коментира Влади след успеха.

Титлата при начинаещите в Петия вечерен турнир спечели Делян Кирилов, който се наложи на финала над Добромир Динев с 2:1 сета. При средно напредналите шампион стана Атанас Арсов, победил Иво Андреев с 2:0 сета.

Програмата на Интерактив тенис продължава с мачовете на начинаещите и средно напредналите от Шестия вечерен турнир в ТК Бароко спорт. Следващия понеделник започват срещите и на напредналите, а на 11 и 12 юли ще се проведе четвъртият чалънджър за годината – 4 Challenger | Winbet Arena.