Капитанът на мъжкия национален отбор на България Тодор Енев призна, че все по-силно мечтае да бъде начело на тима в първа група на турнира за Купа "Дейвис". Победата на двойки на Григор Димитров и Димитър Кутровски вчера означава, че България отстрани Люксембург във втория кръг и от 18 до 20 септември за пръв път от 10 години ще играе за класиране в по-горната група на отборното първенство за мъже.

"Като състезател съм играл в мач за изкачване, но тогава загубихме от Украйна. Сега обаче се надявам, че ще имам възможността, като капитан, да бъда част от първия български тим, който ще направи тази решителна крачка. За мен ще бъде неизмерима гордост да водя момчетата в предстоящата битка", сподели Енев.

Следващият съперник на България ще бъде определен от двубоя между Унгария и Босна и Херцеговина. Преди мачовете днес Босна води с 2:1 успеха.

"Момчетата свършиха много професионално своята работа. Бяха мобилизирани и нито за момент не подцениха съперниците. Знаехме, че сме фаворит преди началото на двубоите и съм доволен от начина, по които извоювахме крайната победа. Искам да изразя и специални благодарности към президента на БФТенис Стефан Цветков и на генералния секретар Катерина Генова, за усилията, които положиха да ни осигурят всичко необходимо, за да се представим по максимално добър начин", допълни Енев.

Той призна, че все още не взел окончателно решение кои състезатели ще играят в мачовете днес срещу Люксембург, които ще бъдат само за статистиката. Капитанът разкри, че по всяка вероятност в първия двубой на корта ще излезе Димитър Кутровски, а във втория Тихомир Грозданов. Тимът се завръща в България в понеделник, 20 юли с полет от Виена, който каца на Терминал 2 на летище София в 22:55 часа./БТА