Най-добрата ни българска тенисистка Цветана Пиронкова призна, че е доволна от представянето си на Хомпан Къп, с изключение на последния си мач на сингъл – срещу американката Бетани Матек-Сандс.

След поражението обаче Пиронкова и Григор Димитров биха американците на двойки, с което се класираха на второ място в своя поток и съответно на трето място в света.

Пиронкова призна за БНТ, че се чувства отлично на корта с Гришо, като не пропусна да похвали и българската публика, която непрестанно подкрепяше нашите състезатели.

Ето какво сподели Цеци в ефира на БНТ:

Не мога да кажа че очаквахме този успех в началото на турнира. Но и двамата дойдохме в добра форма, имахме шансове.

Бетани игра много добре, но днес не бе добър ден за мен, не успях да намеря играта си, физически не бях на най-доброто ниво. Не направих добър мач. Все пак, двубоите от тази седмица са изключително важни за мен, добих опит. Като изключим днешния мач съм доволна.

Григор е в невероятна форма, днес направи може би най-добрия си мач, поне от това, което аз съм гледала. На двойките също игра изключително.

Аз лично се чувствам много добре като играя с Григор. Той е по-опитният играч на двойки, дава ми съвети, които са важни за мен. Дано и за в бъдеще имаме възможност да играем заедно.

Публиката беше невероятна, имаше доста българи, които подкрепяха. Мисля, че останаха доволни от нашето представяне.

Това бе едно изключително преживяване. Организаторите се погрижиха за всички състезатели.