Вицепрезидентът БФТенис Огнян Илиев заяви, че Григор Димитров върви уверено напред в Откритото първенство на Австралия.

„Григор игра превъзходно срещу Раонич и постигна една прекрасна победа. Засега изпълнява успешно една по една целите“, коментира Илиев.

„Видях в лицето му концентрация, вяра и желание за игра. Аз видях напредък в играта му“, добави вицепрезидентът на БФТенис.

„Той доказа в четвъртия сет, че е истински боец. Уверено върви напред. Следващата среща няма да му е никак лесно. Баутиста Агут играе като малка машинка в момента. Мачът ще бъде много интересен. Когато отиваш на 1/8-финал, статистиката няма значение. Баутиста Агут играе като машина.“

„Щабът на Григор анализира грешките и знае къде трябва да се работи повече. Беше ясно, че той се нуждае от по-сериозна физическа подготовка. Те свършиха много работа. Има една симбиоза между приказки и дела.“

„Аз преди осем години казах, че Григор ще бъде в топ 10. Надявам се, че тази година той ще завърши или на прага на топ 10 или ще бъде в топ 10. Всяка една победа, всяка една топка зарежда Григор за следващата. Той има голям хъс да постигне целите си. Много се радвам, че се случват и победите на Цветана Пиронкова. На българина му трябват такива мигове на радост“, каза още Огнян Илиев.