Най-добрата и успешна тенисистка на България за последните година Маги Малеева даде първото си интервю за Гонг, след като на 13 декември 2008 година стана майка за втори път. След като преди година и половина се роди първородната й дъщеричка Юлия, сега бившата №4 в света кърми и се грижи за Марко.

Гледането на деца се съчетава отлично с гледането на тенис мачове, особено ако са посреднощ като тези, които предстоят в Австралия. „Ще гледам Откритото първенство на Австралия, перфектно ми се съчетава с нощните кърмения на Марко, защото тогава ще трябва да се става доста. Кърменето и програмата на мачовете ще ми паснат идеално. Много ми е интересно всичко, което се случва в света на тениса и гледам много мачове” сподели Маги.

Най-малката от сестри Малееви ома желание да играе още, но в демонстративни турнири: „Искам тази година да започна да играя повече тенис и да съм в добра физическа форма. Сега съм по-неиздръжлива, нямам мускули”.

Относно бившите си партньорки в националния ни отбор за Фед Къп Маги обави: „С Цеци Пиронкова понякога си разменяме по някой смс и се виждаме в България. Следя нейните резултати и се радвам, че успя да влезе в Топ 50 на света. Играе много добре и би Пати Шнидер в първия си мач за 2009 година. Много се радвам за нея. Със Сесил Каратанчева се познаваме добре и само мога да съжалявам за всичко, което се случва покрай нея. Тя е изключително талантлива тенисистка, но за съжаление според мен върви в грешната посока, особено с последната й постъпка! Не мисля, че прави нещо хубаво”.

Ето още какво разказа пред Гонг още Маги Малеева:

Толкова ми е приятно, че си имам бебе, че никакви трудности не ме притесняват! С две деца е по-трудно отколкото с едно, но се справям. Само с малката Юлия ми беше много лесно, тя сега е много въодушевена и само целува и прегръща Марко. Хвали се на всички, че има бебе. Няма ревност и агресия към него, дано все така да е.

Марко е средно послушен. Още е на месец и три дни, явно не му е приятен нашия свят много, много. От време на време е доста кисел. Абсолютно случайно избрахме името му. Имах големи затруднения с мъжко име, защото изборът е доста по-малък отколкото при момиченцата.

Съпругът ми Любо много ми помага, а от време на време викам някоя баба или дядо на помощ вкъщи. Държа аз да си ги гледам. Много съм мотивирана аз да си гледам децата, дори заради доста безсънни нощи.

Много искам още 1-2 деца, но и малко се уморих, а и не съм вече толкова млада. Искам още едно, но няма да е в следващите две години.

Животът ми преди, и след отказването ми от тениса и бенефиса на 29 април 2006 година, не могат да се сравняват. Това, което ми се случва в момента е толкова естествено, просто нещата се случват. Чувствам се съвсем комфортно в тази ситуация, точно както когато играех тенис. Доста играх до 5-тия месец, поне по два пъти в седмицата. Предната бременност също се стараех до възможно най-късно да съм на корта. Искам тази година да започна да играя повече тенис и да съм в добра физическа форма. Сага съм по-неиздръжлива, нямам мускули.

Един професионален тенисист, само ако си от най-добрите може да се изхранваш, да живееш добре. Ако си посредствен, няма как да изкараш необходимите пари. Ако си в първите 20-30 в света, може да живееш напълно комфортно след това. Малко хора могат да си позволят да се пенсионират млади.

Имам желание да играя на демонстративни турнири, но ако съм наистина във форма. Канят ме сравнително често. Това би било добро разтоварване за мен. Поддържам връзка, но малко, с бившите ми съпернички чрез имейли и смс-и. Като че ли все по-малко се случва това. Нямаме време с Любо да ходим на концерти и кино, но се примирихме, защото имаме бебе на един месец. Не може да имаш всичко непрекъснато, а всеки ден имаме гости вкъщи. Нямаме много време за забавления, дори рядко оставаме само двамата.

Доколкото мога, се старая да живея по-скромно, да не си купувам страшно много неща. За Юлия си бяхме поставили за цел да не й купим нищо. Тя е на година и половина, гледана е скромно, кърмена е над една година, до шестия месец не съм взимала допълнителна храна, защото аз я произвеждам. Почти не сме им купували дрехи, а съм взимала от приятелки. Опитвам се да не наранявам планетата. Убедих се, че да имаш бебе не изисква особени разходи. Повечето неща, които се продават за бебета по магазините са за зарибяване на родителите. За Юлия преди, и сега за Марко, използвам пелени от плат.

Аз се храня само с биопродукти защото се запалих много по това и съм убедена. Правя го не за децата си, а за самата себе си. Най-новите ни екологични проекти са свързани с това, че ушихме чанти от билбордове по улиците, за да не се изхвърлят. Могат да бъдат намерени в нашия био-магазин. Доста се занимавам и с марката „Хармоника”, която направихме, за био-продукти като мляко, сирене и други. Чувствам нужда да правя тези неща и да съм в хармония в природата.

Прави ми впечатление, че имената в тениса се сменят страшно бързо. Много от състезателките въобще не ги познавам. За една-две години тенисистките се смениха много бързо. Новите са страшно интересни.