Французойката Ализе Корне е уверена, че може да триумфира в Турнира на шампионките в София.

Тенисистката даде интервю за официалния сайт на надпреварата.

- Това е четвъртата ви победа от четири мача срещу Мария Кириленко. Смятате ли, че сте сред най-трудните й съпернички?

- Определено играта ми е много неудобна за Мария, защото се движа добре по корта и винаги я принуждавам да прави по още един допълнителен удар. Но днес тя просто се контузи, изпитваше болка и придвижването й по корта беше затруднено. Аз изиграх страхотни пет гейма, но за нея със сигурност ситуацията е неприятна. За съжаление, контузиите са част от играта, а аз трябва да се опитам да изкарам максимума от останалите два мача в групата.

- Предвид факта, че утре отново ще играете, искаше ли ви се да прекарате поне още малко време на корта?

- Не, трябва да приемеш развитието на всеки мач, а днес аз имах късмет. Очаквах тежка битка срещу Кириленко, защото тя е много добра тенисистка. Не съжалявам, защото ми предстоят поне още два мача в турнира и трябва да пазя силите си, когато е възможно.

- Най-силната ви настилка е клеят. Как се чувствате в зала и смятате ли, че имате шанс тук?

- Да, най-силната ми настилка е клеят, но през годините с треньорите ми работим и играта ми на твърда настилка се подобрява все повече. Харесват ми мачовете на твърда настилка и дори през тази година на нея повалих две представителки на топ 20. Стилът ми пасва много добре на настилката в София, защото тя е по-бавна и ми позволява да се движа добре, да вкарвам повече топспин във форхендите си.

- Как се чувствате физически и психически, когато краят на сезона е толкова близо?

- Чувствам се прекрасно, защото се контузих неприятно в Пекин и прекарах две седмици у дома, успях да се възстановя, да си почина и да прекарам малко време със семейството си. В момента съм заредена с енергия и съм сред най-мотивираните състезателки в турнира, защото миналата година бях резерва, а сега имам шанса да играя. Чувствам се свежа и искам да стигна далеч в София.

- Кога научихте, че ще играете в София и каква беше реакцията ви?

- Научих новината миналия понеделник. Всъщност през целия уикенд чаках вести и постоянно проверявах имейла си, защото наистина исках да дойда отново в София. Когато в понеделник вечер най-после научих, че ще играя в турнира, почувствах облекчение и в същото време бях толкова щастлива. Пихме шампанско със семейството ми и си обещахме, че пак ще празнуваме по същия начин, когато се върна с титлата от София. /БГНЕС