Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че е доволен от класирането си за четвъртфиналите на силния турнир по тенис в Пекин с награден фонд 4,165 милиона долара.

Димитров се наложи над шестия в схемата французин Люка Пуй с 6:7(3), 7:6(0), 6:4, след като изоставаше със сет и пробив във втората част, в която Пуй дори сервираше за мача при 5:4, но българинът стигна до обрат.

"Просто вярвах. Особено във втория сет, когато той сервираше за мача. Чувствах, че играя добър тенис. Пропуснах някои възможности в първия сет, а през втората част той игра наистина добре. Всичко, което можех да направя, беше да запазя спокойствие, да се опитвам да връщам всяка топка и да чакам своя шанс. Той дойде малко късно, но съм доволен, че се възползвах", коментира Димитров.

Рафаел Надал си уреди срещу с Григор на четвъртфиналите в Пекин

"Тайбрекът във втория сет беше един от най-силните в кариерата ми. По принцип винаги е важно как започваш във всеки тайбрек. Първите няколко точки по принцип са много важни. Направих много добри разигравания, бях уверен, ударите ми бяха солидни, печелех точка след точка и много бързо вече беше 6:0, след което за него беше невъзможно да се върне. В третия сет той също игра добре. Направих пореден дълъг мач, но се чувствам отлично физически. Нямам никакви болки, краката ме държат добре. Явно работата в тренировките се отплаща. Имам още четири седмици до края на сезона. Надявам се да бъда здрав и да изиграя възможно най-много мачове", каза българинът.

Димитров постигна 34-ата си победа от началото на сезона, а под ръководството на новия си треньор Дани Валверду от юли насам той вече записа 14 успеха в 19 срещи, което му помогна да се изкачи на 20-ата позиция в световната ранглиста. /БТА