Григор Димитров бе гост на Матс Виландер в предаването му "Гейм, сет и Матс" по Евроспорт, където двамата говориха за предстоящия двубой срещу Рафаел Надал и за пътя на Гришо до него.

- Първи четвъртфинал в кариерата ти, поздравления! Игра срещу много труден противник - Роберто Баутиста Агут, притежаващ много различен стил.

- И за двама ни залогът бе голям. Загубих последните два мача, които играх срещу него, така че знаех какво да очаквам, но той бе в страхотна форма и в последните няколко седмици играеше много добре. В същото време съм щастлив, че преминах през този кръг, но все още работата ми не е приключила.

- Първи четвъртфинал. Мислиш ли, че го достигаш навреме или според теб е можело да успееш и по-рано?

- В последните няколко години работя наистина много усилено и вече виждам как малко по малко резултатите започват да идват. Радвам се, че стигнах до тази фаза на турнира, но в крайна сметка основната ми цел е да подобрявам играта си, да ставам по-добър, така че каквото и да е необходимо, готов съм да го направя. Сега или по-късно, ще се боря за това.

- Ще те питам нещо и ти обещавам, че никога повече няма да ти задаван подобен въпрос. Когато бях млад, хората ме наричаха "новият Бьорн Борг". Теб те наричат "Бейби Фед", защото играеш като Роджър. В даден етап моделира ли играта си по подобие на тази на Федерер или всичко е съвпадение? Защото аз например моделирах своята по подобие на тази на Борг.

- Не, никога не съм си мислил по подобен начин. Всичко, което съм научил, го дължа на баща си. Той е единственият човек, който ме е учил как да играя тенис като малък. Двамата често сме седели заедно, гледайки мачове и всъщност мисля, че първото нещо, което ме научи, бе как да играя бекхенд с една ръка. Дори и сега не знам как да играя с две.

- През миналата година спечели срещу Новак Джокович, а сега ще играеш срещу Рафаел Надал. Чувстваш ли се готов физически и психически да се изправиш срещу тези момчета в двубой във формат 3 от 5 сета?

- Всичко, към което съм се стремял, след всичките тези тренировки през последните месеци и години, е да достигна до тази сцена и да играя срещу тези момчета. За мен това е най-важното нещо. Дали съм готов или не, отговорът ще научим в сряда.

- Страхотно е, че си на четвъртфинал. Стилът ти е много свеж и дано благодарение на теб, едноръкият бекхенд да живее вечно. Благодаря ти и успех!

- Благодаря.