Григор Димитров преодоля първи кръг на Ролан Гарос, след като Алехандро Фая се отказа поради травма в лакътя, а макар двубоят да бе на далечния корт №17, младият българин бе сред един от най-търсените тенисисти на последвалите пресконференции.

Един от първите въпроси бе дали мисли, че може да спечели Ролан Гарос. "Разбира се, защо не", бе отговорът на хасковлията.

„Участваш ли в турнир, трябва да бъдеш готов, да гледаш позитивно и да си зареден с положителна енергия. Изиграните мачове срещу добри противници ти дават самочувствие. След всеки изминал мач се чудиш дали не можеш да продължиш още по-напред. С времето това се запечатва в ума ти и имаш тази настройка, че можеш да печелиш и излизаш на корта, тренираш и се опитваш да правиш нещата още по-добре", добави още първата ни ракета, цитиран от tenniskafe.com.

Във втори кръг Григор Димитров ще срещне на пръв поглед лесно препятствие в лицето на намиращия се под №324 в ранглистата Лука Пуйе, а при победа в трети кръг по всяка вероятност ще го очаква световният №1 Новак Джокович. Притеснява ли се Гришо от подобна среща? "Не мисля, че трябва да изпитвам някакво напрежение в момента. Току що записах победа на турнир от Големия Шлем и няма нищо по-хубаво от това. Усещането е страхотно.

Важно е да се мисли само за следващия ти мач. Имам предвид, че именно подобни двубои като такива на турнири от шлема са тези, в които искам да участвам. Чувствам се добре на големите кортове, играейки срещу Топ тенисисти", отговори Григор по повод евентуалната си среща с Ноле.

Не бяха подминати и редовните въпроси за връзката му с Мария Шарапова, а руски журналист попита Гришо какво му е мнението за папараците и снимките от романтичната им разходка. "Е, и те трябва да се хранят от нещо, нали така? Какво искате да ви кажа? Ситуацията е такава, каквато е. Ще се случи отново, така че трябва да бъда готов. Следващият път може би ще им помахам", отговори през смях Григор Димитров.