Актрисата и певица Деси Тенекеджиева наблюдава на живо историческия успех на Цветана Пиронкова срещу Винъс Уилямс на Уимбълдън. Трениралата тенис Тенекеджиева е по бизнес дела в Лондон, но съчета полезното с приятното и изгледа от трибуните последните три мача на пловдивчанката на турнира. Специално за Гонг, тя разказа своите впечатления

„Аз гледах последните три мача, това й беше най-силният мач. Да се изправиш срещу това чудовище на първи корт пред ужасно много хора, това допълнително психологически натоварва. Тя игра брилянтно, не бъркаше”, заяви Тенекеджиева.

„Ние бяхме много мощна, макар и малка българска група с шефа на федерацията, бивши състезатели, роднините на Цеци, много крещяхме. В началото всички ни гледаха много странно, защото зрителите първоначално подкрепяха Уилямс, но във втория сет вече подкрепяха Цеци”.

„Аз съм тренирала тенис, тук съм по друг повод, но нямаше как да не съчетая. Сега отива на полуфинал, това е златен шанс. Даже си смених билета, трябваше тази сутрин да летя за София, но ще летя в петък и ще гледам и полуфинала”

„Уникален боец, страхотно здрава психика има. Евала! Просто съм много впечатлена. Най-важното за нея е да осъзнае, какво е постигнала. От Малееви насам, ние нямаме успехи”, допълни актрисата.