Цветана Пиронкова изкара поредна успешна година в тениса, след като записа три четвъртфинала в редовния сезон, завърши в Топ 50, като се класира и за полуфинала в турнира на шампионките в София.

Тя даде и специално интервю за сайта на WTA, ето го и него:

За това, че завършва в Топ 50 за четвърти път в последните пет години...

Беше много драматична година за мен. Но като цяло съм много доволна от резултатите си. Бях по-постоянна в сравнение с минали години, а това бе една от целите ми. Най-големият успех за мен бе достигането до четвъртия кръг на US Open и полуфиналите на Хопман Къп с Григор Димитров – това бяха страхотни преживявания. Но, разбира се, наясно съм, че има още върху какво да работя.

За това че в България вече се провежда турнир от WTA...

Е, това е изумително преживяване за мен. Да играя пред родна публика за първи път на такова високо ниво бе много вдъхновяващо за мен. И в същото време, публиката не се вълнуваше единствено от моите мачове, ами от всички състезателки. Чувствах се прекрасно на такъв турнир у дома. Това бе ново за мен.

А и София бе добър домакин – организацията на турнира беше перфектна. Бих искала да благодаря на Българската тенис федерация за това, че ми даде възможност да взема участие в това събитие. Както и на Qatar Airways и всички спонсори, които направиха така, че това да се случи. Имахме също така и пълната подкрепа на българското правителство и на министър председателя, което бе ключово за успеха на турнира.

Затова дали е успяла да си почине след края на сезона през 2012-а...

О, да! Две седмици си почивах. Не съм ходила на специално място, просто исках да съм у дома, да си ям вкъщи, да спя вкъщи, да излизам с приятели. Като цяло да правя неща, които по принцип нямам възможност да правя.

За подготовка и за сезона през 2013-а...

Тренирам много здраво в момента! У дома съм в Пловдив, където обикновено тренирам. Работя върху всеки аспект от играта ми, и особено върху физическата си форма, за да може тялото ми да бъде готово за следващата кампания.

За целите и през 2013-а...

Ако спечеля турнир от WTA, ще е добро начало!