„Цветана Пиронкова е боец и можа да ни изненада на Олимпиадата в Пекин. Не трябва да си вадим изводи за Игрите от представянето й на Уимбълдън”, коментираха за Гонг ген.секретар на федерацията ни по тенис Георги Дончев.

Първата българска ракета отпадна в първия кръг на кортовете в Лондон, а по-късно ще играе с Натали Грандин на двойки срещу поставените под №1 в схемата Кара Блек и Лизел Хубер.

Ето още от коментара на Георги Дончев:

„Не е приятно, когато се загуби в първия кръг, но не винаги човек може да е на върха, да е номер едно и да играе на любимата му настилка. Може би така се получи с Цвети. Въпреки възходящото й развитие в последните месеци и добрата й форма, не успя да се представи в най-добрата си светлина на тревните кортове в Лондон. Явно тревата не е нейната настилка. Надяваме се на Олимпийските игри, където ще се играе на твърда настилка, да успее да покаже силата си.”

„В никакъв случай Уимбълдън не е база за сравнение за възможностите на Цвети за Игрите. От едно състезание не може да се правят генерални изводи.”

„Пиронкова не веднъж е показвала, че е боец. Има потенциала и можа да постигне много в Китай. Там всички ще се целят за най-голямото отличие – олимпийската титла, която се взима веднъж на четири години.”