Най-добрият български тенисист, Григор Димитров, коментира настоящата ситуация с коронавируса, който обхвана света и промени нормалния развой на живота ни. Пред бТВ българинът призна, че се намира в Калифорния, където ситуацията засега не е толкова сериозна, колкото в Европа. 

"Добре съм, в момента съм в Калифорния. Откакто разбрахме, че няма да се играе тенис доста дълго време, реших да не се прибирам в Европа и мисля, че съм направил правилния избор."

"В момента можем да се разхождаме. Мястото, на което съм, е доста голямо. Има малък баскетболен корт, където играем. Разхождаме се в планината. Има и тенис корт зад планината. Имаме опции, просто гледаме да спазваме дистанция с хората", призна Гришо. 

"В Калифорния положението е доста по-лежерно. Не се усеща до такава степен, каквато е в Европа или в Ню Йорк. Все пак гледаме да се пазим, мием си ръцете постоянно, гледаме да сме фокусирани върху ситуацията в момента. Не можем да направим повече, можем само да помагаме, като си стоим вкъщи."

Гришо разказа, че се опитва да се придържа към нормалната си рутина, въпреки ситуацията. 

"Всеки ден ставам рано. Задължително си правя кафе, чувам се с роднините и продължавам. Правя упражнения, тичам, играя тенис. Гледам да не прекалявам и с едното, и с другото, просто да разчупвам деня възможно най-много."

"В такива ситуации забелязвам какво означава тенисът за мен. В момента единственото нещо, което ме кара да съм позитивен, е това, че все някога ще има турнири. Не се знае кога, но в момента това не е най-важното. По-важното е да съхраним себе си и да бъдем позитивни. Не е лесно, свикнали сме на различен начин на живот, но в момента ситуацията ни кара да научим нещо повече за нас. Аз дори не гледам на себе си като на тенисист в последно време", призна Гришо.

Родният тенисист сподели, че ще се опита да запълни времето си, завършвайки курс към Харвард.

"Последните дни търся онлайн курсове за университетите. Курс към Харвард винаги е привличал интереса ми, в близките дни ще разуча повече."

"Подкрепяме се с всички тенисисти. Имам чувството, че се сплотяваме още повече в тези моменти. А и точно от това имаме нужда. Това е единственият начин да преминем през това. Не знаем докога ще сме под карантина, но позитивизмът е много важен."

"За момента всички в семейството са добре, радвам се, че комуникираме всеки ден. Говорим си за различни неща, спомняме си хубави моменти. Това ме кара да погледна на нещата по съвсем друг начин. Със сигурност когато се възстанови всичко и животът започне отново, някои неща ще се направят по-различно."

"Тенисът е микроскопично нещо от света в момента. С много от АТП супервайзърите си говорим. Те имат най-различни теории и идеи, но в момента можем само да гадаем. Единственото нещо, което е на преден план, е да се премине през тази ситуация и да започнем да градим наново. Всички трябва да се съберем и да вземем едно генерално решение. Не е лесно да говорим сега за турнири, точки, компенсации. По-важното е да се опазим и да преминем през това нещо", заяви българският тенисист.