Едиз Батран спечели турнира при мъжете във втората дълга тенис ваканция на Уикенд тур Duni Tennis Holiday. На финала той победи добре познатия си съперник Найден Жеков с 2:1 сета (2:4, 4:1, 5:3). Едиз е един от най-добрите аматьори в България и двукратен победител в най-голямата верига Интерактив тенис. В Дюни той отново доказа, че знае как да печели най-важните точки в мачовете и умее да се концентрира.

Съперникът му за титлата Найден Жеков е сред ветераните в Уикенд тур, като през 2013 година участва в първия турнир на семейната тенис и СПА верига и стигна до финала. Сега Найден работи в Германия, играе в клуб „Ехинг“ и се връща за състезанията тук.

Мачът между двамата беше крайно оспорван и много равностоен, като до последните няколко точки не се знаеше кой ще спечели. Решаваща се оказа умората на Жеков, който сутринта игра двучасов полуфинал с Красимир Минтов и не успя да се възстанови напълно за вечерта. Въпреки това с Едиз направиха невероятно шоу, а гостите на Дюни роял ризорт ги аплодираха бурно.

В утешителния турнир на надпреварата шампион стана Стамен Стаменов, който се наложи над Красимир Ангелов. При дамите първа завърши половинката на Найден Жеков Ива Дарданова, а втора – Галя Радеева. Медалите при смесените двойки отнесе дуетът Ива Дарданова/Найден Жеков, а втори останаха Стамен Стаменов и Галя Радева.

В турнира за мъжки двойки най-добри бяха Стамен Стаменов/Пламен Пенев, които победиха на финала Красимир Минтов/Валери Енев. Победителите получиха наградите на Уилсън България и магазини Sport Box от генералния директор на Дюни роял ризорт Николай Янков, който ги поздрави с отличната игра и изрази надежда и през следващото лято Дюни да бъде в календара на веригата.

Duni Tennis Holiday предложи на играчите и близките им една седмица чудесно време, много тенис и изобилие от забавления. Домакините от Дюни роял ризорт се грижиха за доброто настроение на гостите от София, Варна, Бургас и Казанлък, като всяка вечер ги изненадваха с нова програма.

Следващият турнир от календара на Уикенд тур е от 21 до 24 септември във ваканционен комплекс Санта Марина до Созопол. Този път състезанието ще продължи четири вместо обичайните три дни, а желаещите да се включат все още имат няколко дни, за да запазят място в схемата.

Последната среща на играчите и семействата им за 2018 година ще бъде в Сандански. Записването за Sandanski Open II вече е отворено, а повече подробности можете да намерите на сайта на веригата weekendtour.bg.