Тези дни победата на Григор Димитров над Новак Джокович е една от водещите спортни теми в света, наред с пенсионирането на Сър Алекс Фъргюсън. У нас пък, слава Богу, се разнообразихме малко след предизборната агитация, отдъхнахме си за кратко и от футболните простотии, които ни заливат всеки ден.

Гришо победи световния номер 1 при мъжете, а малко след това папараците потвърдиха и онова, което се мълвеше със страшна сила, но неофициално, досега: нашето момче е „победило“ и еквивалента на Ноле в дамския тенис – Мария Шарапова, само че на нежния фронт.

Какъв невероятен двоен удар за симпатичния млад атлет от Хасково! Световните медии отразиха по достойнство успеха на корта на Григор, а след това отдадоха дължимото и на нежния роман, който той преживява с руската тенисзвезда. Коментарът към вечерната мадридска разходка на влюбените птичета ни описва детайлно вплетените ръце на двойката, страстната им целувка на един уличен ъгъл, усмивката на Маша след докосването на устните на Гришо до бузата и врата и. Идилия, която личи и от снимките!

Българският народ е казал: „Вземи си кака да те отрака“. А френският е добавил: „Cherchez la femme“ //б.р. Търсете жената/.

Така или иначе, и българският, и френският, а вероятно и други народи са го казали, намекна го и самият Гришо. Определени думи на гаджето му, без той да споменава име, са го мотивирали за успеха срещу Джокович.

Така че за възхода на Димитров в тениса очевидно трябва да благодарим и на неговата тайна, а вече не толкова тайна, приятелка.

Да живее българо-руската дружба и да се обичат младите!