Един от най-популярните слогани последно време е „Keep calm and . . .”(Запази спокойствие и . . . ). И няколко часа, след като Григор Димитров напусна червените кортове в Мадрид, ние можем да му кажем: „Keep calm and dream, Grigor!” (Запази спокойствие и мечтай, Григор). Първата българска ракета взе максимума от испанската столица. Взе точки, които ще го изкачат до 26-то място в световната ранглиста, покори зрителите на Мастърса в Мадрид, записа така чаканата си победа и то не над играч от Топ 10, а над №1 Новак Джокович, показа на света коя блондинка го вдъхновява да твори на корта, а начинът, по който държи за ръка и целува Мария Шарапова, върна романтични желания у мнозина.

Григор Димитров накара българи, които никога до сега не са гледали тенис, да бодуват, да наблюдават, да научат правилата, да затаяват дъх. От доста отдавна в късните часове на нощта не са се чували толкова възгласи, не е имало такива събирания за масово гледане на спортно събитие и то с българско участие. Ако не вярвате, имаме звуково доказателството от атмосферата в столицата снощи. И въпреки че загуби от ядосаната втора ракета на Швайцария Станислас Вавринка снощи, нашето момче не бе критикувано, а изпратено с аплодисменти.

Запази спокойствие и мечтай, Григор! След Мадрид, идва Рим, а после и турнирите от Големия шлем! Всички българи ти пращат положителна енергия. Да и както ти сподели: „Добра седмица, очаквам с нетърпение Рим! Благодаря ви на всички привърженици! Едни от най-добрите”. Още по-добрите седмици предстоят! А защо не и най-накрая мач срещу Роджър Федерер, за може след като от Гришо стана Григор, от бейби Фед, да наложиш Димитров!

Keep calm and dream, Grigor!

Keep calm and dream, Grigor!