Голямата звезда на българския тенис Григор Димитров започва все повече да изпуска парата в края на сезона. От добрите му изяви в началото не остана и помен. Затова повечето анализатори и фенове по света се питат - Какво се случва с хасковлията? Лесното извинение за връзката му с Мария Шарапова се приема с насмешка от спецовете, информира Sportni.bg.

Интересно мнение дава Дъглас Пери от американския сайт "Орегонлайв". Според него, има една съвкупност от лоши аспекти, които пречат на младите тенисталанти в момента.

Той ги обединява под общото наименование "Бейби Федерери". Досега с такова прозвище беше известен само българинът, но според анализатора, всички млади таланти, които не постигат очакваните от тях резултати в момента, могат да се нарекат така.

"Какво задържа младите таланти, новите "Бейби Федерери"? Има няколко възможности - психологическа слабост, мързел, грешки на растежа.

Например, един Ришар Гаске беше обвиняван във всичко това накуп. Но отговорът сякаш не е толкова лесен. Да, Гаске, Григор Димитров, Беноа Пер - всички те са невероятни тенисисти.

Но може би те са просто по-талантливи, а не изцяло завършени играчи, в сравнение, да речем, с Жил Симон, Хуан Монако, Юрген Мелцер и други.

Дали просто играта на "Бейби Федерер"-ите не е само по-красива, само по-екстравагантна? Може би е време да спрем да изискваме от тях да бъдат като Федерер, да очакваме постиженията му.

Може би е нужно да спрем сравненията, поне докато не докажат, че няма нужда от определението "Бейби" пред Федерер", пише Пери.

И докато той търси някакви спортно обяснение на постиженията на Григор в частност и на младата вълна в тениса като цяло, феновете са доста по-крайни в оценките си. В един от американските тенис-блогове е пусната цяла тема във форума със заглавие: "Какво му става на Григор Димитров?"

Феновете са доста остри към него. А един от тях е сигурен, че причината за представянето му напоследък е, че просто е българин.

"Просто човекът е от България. Срещал съм много българи. Те са нещастни и нямат психологическа устойчивост във важни моменти."

Все пак това чисто първично и неподкрепено с факти мнение не се споделя от множеството потребители. Отговорът на друг от феновете е: "Да се надяваме, че просто е попаднал в дупка. Сега не ми изглежда сериозен, не виждам в него инстинкт на убиец на корта".

Григор Димитров ще има възможност да отговори на критиците си на турнира в Шанхай. Стартът му там обаче е доста труден. Започва с японеца Кей Нишикори, който прави доста силна година.