Българските тенисисти Васил Димитров и Денислава Глушкова спечелиха третото издание на международния турнир за юноши и девойки до 18 години „Санта Марина Джуниър Къп“ . Надпреварата е от календара на международната федерация по тенис ITF и се проведе на кортовете на Тенис център Санта Марина в едноименния ваканционен комплекс в Созопол.
 
Васил Димитров надигра във финала при юношите поставения под №1 в основната схема Диан Недев с 6:4 6:1 и спечели титлата без загубен сет. Вчера той спечели и на двойки заедно с партньора си Веселин Киселков.
 
15-годишната Денислава Глушкова спечели турнира при девойките след победа във финала над втората поставена в схемата Йозлем Услу (Турция) с 6:2 6:2. През миналата година тя отново триумфира в "Санта Марина Джуниър Къп".
 
През следващата седмица Тенис център Санта Марина ще е домакин и на международен турнир за жени от календара на ITF с награден фонд 15 000 долара, валиден за световната ранглиста за жени.
 
По-рано през годината тук се проведоха редица състезания - международен турнир за мъже с награден фонд 15 000 долара, международен турнир за юноши и девойки до 14 години от календара на европейската федерация Тенис Европа, както и редица държавни турнири от календара на БФТ, от веригата „Киндер+“, множество турнири за деца и любители. Богатият календар на Тенис център Санта Марина се провежда със съдействието на Община Созопол и на БФТ.