Двама представители на Управителния съвет на Българската федерация по тенис - вицепрезидентът Екатерина Генова и членът на УС Юлиян Михов, се срещнаха днес в Министерството на младежта и спорта със заместник-министъра инж. Владимир Харизанов и с парламентарния секретар Светослав Кънчев. Бяха обсъдени проектите, с които федерацията кандидатства за финансиране от министерството през 2022 година, включително и домакинството на турнира "София Оупън".

Представителите на БФТ информираха, че въпреки огромната конкуренция на редица големи градове в Европа и Азия като Берлин, Тулуза, Абу Даби и други, турнирът остава в София и е включен в календара на ATP за 2022 г. Изтъкнато бе значението на това световно спортно събитие както за българските тенисисти, така и за авторитета на страната, тъй като рекламата на София и България достига до милиони зрители чрез преките телевизионни излъчвания по цял свят.

Представителите на БФТ запознаха ръководството на министерството с начина на функциониране на федерацията, източниците за финансиране и приоритетите в дейността й за 2022 година. Изразена беше подкрепа към политиката на новия екип на министерството за открит диалог и прозрачно използване на публичните ресурси, с които държавата подкрепя спорта.

От страна на ММС беше поет ангажимент да се ускорят процедурите за разглеждане на проектните предложения на БФТ, след като се финализира прегледът на отчетите на БФТ за публично финансираните й проекти през 2021 година.

На срещата не бяха поставени и обсъждани теми като "злоупотреби със средства, насрочване на проверка за изпълнение и отчитане на проектите на БФТ, финансирани от ММС или други подобни действия", каквито твърдения бяха публикувани по-рано днес в някои медии.