БФТенис обяви държавния календар за периода 18 юли - 6 септември 2020 година.

Календарът след 6 септември ще бъде изготвен допълнително, след като ITF и ТЕ обявят началната дата за международния юношески календар и правила за домакинства по нации.

Предвид няколкократните изменения на календара Техническата комисия на БФТ, след решения и на Треньорския съвет и Съдийската комисия, прие няколко промени, които касаят провеждането на състезанията, а именно:

- Националните ранглисти ще бъдат публикувани веднага след приключване на държавните турнири и първенства.
- Срокът за заявки за всички държавни лични първенства и турнири ще бъде 5 дни преди началото им, а срокът за отказ Ц 2 дни. Целта е предходните турнири да важат за приемането на състезателите.
- Срокът за заявки за всички държавни отборни първенства остава 20 дни преди началото им, а жребият ще се тегли след излизането на ранглистата след предходния турнир (т.е. 5 дни преди ДОП до 12, 16 и 18 г. и 3 дни преди ДОП до 14 г.)
- Предвид сгъстения календар отпадат състезанията по смесени двойки на държавните лични първенства до 16 и 18 г.
- Ранглистите за мъже и жени се "замразяват" след държавните първенства в зала, т.е. преди ДЛП за мъже и жени няма да отпадат точки от турнири, провеждани след ДЛПЗ през 2019 г., а само ще се добавят точки от нови турнири.
- За предстоящите турнири заявяването за участие трябва да се извърши отново.

През следващата седмица ще бъдат публикувани актуализираните регионални календари, както и ще бъдат обявени противоепидемиологични мерки за провеждането на състезанията.