Шампионът на ИТЛ за 2016 година и един от най-добрите любители в България Едиз Батран – Алигатора спечели кралската категория на MG Open 2018. Поставен под N1 в схемата, той завоюва по безкомпромисен начин поредния си трофей.

На финала в MG Tennis Club Едиз победи с 6:1 стария си познайник Петър Котев. Двамата играха за последно в първия Мастърс на ИТЛ за 2018 в Българския национален тенис център. Тогава победата измъкна Едиз, но и този път не допусна изненада и спечели първото издание на MG Open. Финалистите получиха купи и награди, осигурени от Хед България.

Приятелите на тениса ще запомнят и полуфинала между поставения под номер 2 в схемата Ивайло Стоянов и Петър Котев. Двамата показаха страхотен тенис, като първи при 4:5 до мачбол стигна Иво, но това не беше достатъчно.

Котев отрази три мачбола и доведе мача до тайбрек. В него той беше по-свеж на корта и спечели дербито със 7:4. По всеобщо мнение долната част на схемата беше доста трудна, Котев изразходи повече физически сили от Едиз Батран и затова не успя да му противодейства на финала.

Всички участници в турнира останаха изключително доволни от първото издание на MG Open. За участие в турнира, носещ името на най-новия тенис комплекс в София и един от най-модерните в страната, се записаха играчи от Пловдив, Казанлък, Сандански, Самоков и Бургас.

Благодарение на прецизната рейтингова система на Интерактив тенис надпреварата беше разделена на две категории, като целта беше да се изявят повече любители на играта. В събота на кортовете излязоха аматьорите с рейтинг 10, 9 и 8 - начинаещи и средно напреднали.

Всички отпаднали в първи кръг се включиха в утешителен турнир. Победител стана Николай Боев, който беше изключително развълнуван след успеха и обеща, че това няма да е последният му трофей. В утешителния турнир победата взе гъркът Анастасис Ливертос, победил на финала Красимир Ангелов.

В неделя схемата беше отворена за всички желаещи, а обявените 32 места се запълниха за часове. За максималния комфорт на участниците и техните близки домакините бяха осигурили постоянно видео наблюдение и резултати в реално време в уютния бар на MG Tennis Club. Така играчи и гости станаха свидетели на всички интересни моменти от мачовете и макар и от дистанция аплодираха най-оспорваните разигравания.

Заради отличните условия за игра в MG Tennis Club ИТЛ избра комплекса за домакин за финалите на Интерактив тенис, които ще се проведат от 10 до 20 декември. В тях ще се включат осемте най-добри играчи на лигата за 2018 година, а до десет дни ще станат ясни имената на всички участници.

Повече подробности за Интерактив тенис и за турнирите на лигата можете да намерите тук.