@eddie Не си прав, в случая е използвано множествено число, хермафродитен род - едно, едното, две, двете и т.н., защото цС*ка е нищонезначещ сбор от букви и съответно не е от мъжки, нито от женски или среден род. Това е т.нар. общ (събирателен) род или относно цС*ка по-поулярен като хермафродитен род - отнася се за мъже, жени и деца. Думи от хермафродитен род, свързавни с цС*ка са например - боклук, подлога, наркоман, припознавач, лизач и т.н., т.е. отнасят се за мъже, жени и деца (той/тя/то е припознавач; той/тя/то е подлога и т.н.).
@go6etogong Елин Топузаков например (по пет пъти шампионата и купата на България, три златни дубъла), 1-во място по брой мачове в Европа, 5-ти по общия брой мачове. Що се отнася до играчи на Умрелия или добро или нищо и затова - нищо.
Тази статия е да я чете Гешефтев - "фактът, че не ми се има доверие като главен прокурор, вреди на федералната прокуратура".
@scot Неясното е защо не си лекувате шизофренията.
Хм. Този както не изпълнява договора си в Германия, ако дойде тук дали няма да направи нещо подобно, при първата хрумнала му идея? Явно е с лоша дисциплина. Да има едно наум Джендемец.
@Вал За отглеждане си даден ти, но не в Стара Загора, а на анадолците. През 1852 г. Левски става послушник на вуйчо си, живее в Карлово, а от 1855 г. се премества с вучо си в Стара Загора. Да станеш послушник, не означава, да те дадат за отглеждане. И какво според теб е жалкото в историята на Левски? Жалко е че такива като теб заради един комунистически изрод са готови да плюят по Васил Левски, да предават историята и народа си, да лижат и лапат каквото им се подаде, да променят вярата си и да се кълнат в какво ли не.
@LSF Надцени драскачите :-) Нали трябва да има кликове на статията (а иначе всички отбори равно генерирали приходи, та затова и ТВ правата им трябва да са равни, но няма подобна безумна "новина" за друг отбор, защото не генерира кликове).
@Fen54 В Микре училище нямате ли та Ви е такъв слаб правописа? Липсата на училище явно се отразява и на слабата обща култура. ГУНДИ, освен Соколов, кой друг е убил - Кенеди, Луканов... цС*ка? Помолете Дриша Г. да даде някой лев за построяване на едно училище. Стига с тези къщички за питчки, колибки за кученца, кочинки за прасенца... нови бардаци със стари к..ви.
@IbreObre Още по-добре ще е да вложиш малко усилия в обучение по правопис, отколкото в словоблудство по интернет страници.
Нещо не ми е ясно?! ЛЕВСКИ - получи лиценз да играе в Европа, не може да получи лиценз за България ли? Ако е така излиза, че е по-лесно да получиш лиценз да играеш в Европа с Ман Ю, отколкото със Селско царство в Супер първа най-първа редена лига. Страшно безумие!
Е какво сега, до началото на новото пъвенство гонг.бг ще си изсмуква "новини" от пръстите?
@Stadobol_Govnan Готов си за конкурса Ален м(р)ак - прасета с китари!
"На клонингите войната, започва" - Йода :-)
Доста шизофренично - феновете били на цС*ка, а президентът им - от Литекс?! Може би Шкембеслав уважава феновете на Умрелия, а не тези, на които Малчоганчев е президент.
Не разбирам коментиралите до тук?! Когато К. Папазов бе заснет да преминава на червен светофар всички ореваха орталъка, а сега понеже е К. Роналдо - не било такъв скандал. Наистина е огромен скандал! Или някой е на мнение че Папазов е в пъти по-голям, извесетен и т.н. от Роналдо? И не ми казвайте, че не става въпрос за Роналдо, а за сина му, защото Роналдо има задължение да се грижи синът му да не нарушава правилата, т.е. когато синът наруши правилата - все едно Роналдо ги е нарушил (така е при малолетните и непълнолетнити).
@CTEoloAH Относително е. Ако Ман Сити не участва, мястото му ще заеме следващия, а според настоящото класиране това е Ман Ю. Та затова е относително :-)
Затвори и (малко останалите) заводите, които са огнища на вирус, както и курортите, които скоро ще станат огнища. Ама не става, защото няма ДДС, няма да има за Чекмеджето, а и няма да може да броиш турските гастарбайтери за туристи, нищо че само преминават през страната.
@Neno_Er :-) :-) Много очакваш.
Заради обърнатия словоред в заглавието сте написали страшна глупост! Тъй като никой не е посмял да си напише името под статията - двойка за всички неграмотници от гонг.бг!
По-добри със собствен завод за сламени шапки, отколкото с чужд маркуч на бензиностанция.
Оригинално и актуално! :-)
Що за ретро екип може да представи отбор основан на 18.06.2001 г.?! (https://bg.wikipedia.org/wiki/ПФК_Лудогорец_1945)
Това платено съобщение ли е, че АdВlocker-а не го "хваща", да му обновя настройките?
Дано Цецо Бета да му е звъннал, че ми омръзна всеки ден да излива помия къде ли не. Въпреки че ако него го няма, изчезне и Шкембеслав в гонг.бг няма да има никакви "новини".
Всъщност решението касае плащане на агентски такси на г-жа Бенжелюн, а не пари на играча (https://resources.fifa.com/image/upload/dc-140533-12-02-2020-pfc-cska-sofia.pdf?cloudid=mvpfvsudyiumivkytkdb)
Иначе някои са прави, че за ФИФА Литекс е спортен наследник на цС*ка (УмрЕл), но все пак ФИФА е спортна федерация и за нуждите й е важно спортното наследяване, защото клубът може и да не е АД, както е в България, а да има друга правноорганизационна форма. Подробно е обяснено в т. ІІ.22 - 28 от решението за Спрокел (https://resources.fifa.com/image/upload/dc-150860-13-02-2020-pfc-cska-sofia.pdf?cloudid=tphun8fp9axrg7st0a5r). В най-общи линии се казва, че КАС (арбитражния съд) е приел критерии, които спортният наследник да е изпълнил, за да се приеме че е такъв на закрит клуб. В същото време Литекс е изпълнил САМО ЧАСТ от тези критерии, но ФИФА приема, че изпълнените ПРЕВИШАВАТ неизпълнените условия и затова Литекс трябва да бъде третиран като спортен приемник на цС*ка и да плаща на Спрокел. Тъй като става дума за спортен наследник прокурора Гешефтев не може да се позове на това решение и да иска събиране на 30-те милиона от Литекс (данъци, осигуровки и т.н.), но всички футболисти, треньори, агенти и т.н. на които Умрелия не е платил могат да си търсят парите от Литекс, но чрез ФИФА (нашият съд ще ги отреже, защото цС*ка умрЕ).
@CTEoloAH Той мачове не е уреждал, играе на едро - плаща си колкото и на когото трябва и влиза служебно. Къде ще чака той 2, 3, 5 мача да урежда, че накрая да стане сакътлък и дигиталните да се провалят в някой неуреден мач.
@CSKA1923_SOFIA Да бяхте инициирали някаква подкрепа, извън клавиатурните си изяви, преди четири години и Умрелия можеше още да е жив, а не да оранжавеете от срам.
Точно Шкембеслав да говори за уредени мачове, предвид начина на достигане до титлата и купата през 1996 г. е неуместно, но като цяло има прецедент в България - при съмнение за уреден мач да се изважда отбора, върху който пада съмнението - Верея през 2019 г. (хихихи, единият съмнителен мач е със Славия).
@CSKA1923_SOFIA А специално за такива като вас - микренци, в новия Закон за физическото възпитание и спорта има предвиден и такъв текст - чл. 12, ал. 4 Преобразуването на спортен клуб не води до промяна на неговото класиране или на неговите отбори в първенства и състезания, както и до преминаването им от една група в друга.
ЕВАЛАТА гонг.бг по-подходящ видеоматериал към статията нямаше как да подберете и да сложите - Пикоч вкарва на ЛИТЕКС!
  • 2