Симптомите на простатит са изключително коварни. Обикновено лечението е много трудно и продължава много време. Ако се чудите дали определени упражнения могат да облекчат симптомите, това е напълно възможно. Направено е прочуване от италиански изследователи с 231 мъже с хроничен простатит за 18 седмици. Едната група е подложена на аеробни упражнения, които включват бързо ходене, тичане и укрепващи упражнения. Втората група е подложена на коремни преси и стречинг. В края на проучването участниците в двете групи споделят, че се чувстват значително по-добре, но тези в първата група имат по-голямо подобрение. Може да се заключи, че леките упражнения подобряват общото качество на живот при пациенти с простатит. Влият благотворно и на свързаните с това симптоми – болка, тревожност, депресия. 

Умерените физически упражнения действат изключително добре и при уголемяване на простатата или така наречената хиперплазия. Изследователи са установили, че мъжете, които прекарват много време в гледане на телевизия и видео клипове (41 часа или повече на седмица), са два пъти по-склонни да развият симптоми на ДПХ (доброкачествена хиперплазия на простатата), отколкото тези, които гледат по-малко (5 часа или по-малко). 

С ProstaRen право в целта

За да се проучи допълнително връзката между физическата активност и ДПХ, италиански изследователи изследват професионални и любителски нива на активност при 1369 мъже с ДПХ и 1451 мъже без заболяването. Мъжете, чието ежедневие е свързано с усилена физическа дейност, като земеделски производители и строителни работници, са с от 30% до 40% по-малко склонни да развият това заболяване, в сравнение с мъжете, които работят на бюро. Мъжете, които се занимават с пет или повече часа упражнения на седмица, макар и любителски, са също с 30% до 50% по-малко вероятност да развият симптоми, свързани с уголемяване на простатата, отколкото мъжете, които упражняват по-малко от два часа седмично. Подходящи са по-леките  упражнения. Единственият спорт, който не е препоръчителен, е карането на колело.  

Каква е връзката? От една страна, редовните упражнения (аеробни, така популярния напоследък „уличен фитнес “ и други) подобряват кръвообращението и  увеличават притока на кислород и на хранителни вещества към меките тъкани. От друга страна, физическата активност е свързана със синтеза на тестостерон, който има пряко отношение към дейността на простатата.  

С ProstaRen право в целта

Природата също разполага със своя арсенал за бързо реагиране при подобни случаи.  

ПростаРен e специално разработена синергична формула от висококачествени екстракти от Теснолистна и Дребноцветна Върбовки, Гроздово семе и Селен от натурален източник, в най-усвоимата му за организма форма L-Селенометионин. Те действат благоприятно едновременно върху различни симптоми, свързани с неразположенията на простатата. Възпира растежа на епителните клетки; подпомага естествената дейност на простатната жлеза на различни нива; ПростаРен (ProstaRen) е подходящ, както при простатит, така и при доброкачествена хиперплазия. Той може да се използва както съпътстващ традиционното лечение, така и като негова алтернатива. Чрез ПростаРен се ограничават страничните негативни ефекти, появяващи се често след продължително медикаментозно лечение или чрез оперативна намеса. ПростаРен може да се използва удачно и след оперативно лечение. Търсете в аптеките!

С ProstaRen право в целта