Бе разкрита причината за смъртта на талантливата сноубордистка Ели Сутър. Британката сама е сложила край на живота си в отдалечена горска част около дома ѝ в Льо Гетс във Франция, потвърди семейството ѝ.

Обучени полицейски кучета са открили тялото ѝ около 11:15 часа местно време в сряда, навръх нейния 18-и рожден ден.

В петък вечер семейството и приятелите на Сутър е трябвало да бъдат на общо парти за нейния рожден ден и този на баща ѝ, който е бил два дни по-рано. Същите хора обаче се събраха за погребение...

Ели Сутър бе считана за една от бъдещите звезди на сноуборда, а мечтата ѝ беше да участва на Олимпиадата през 2022-а.

"Всичко бе подготвено за тази вечер. Ели го очакваше с нетърпение. Поне дузина хора щяха да дойдат от Великобритания", разказва нейният чичо Джереми.

Семейството не може да си отговори на въпроса защо дъщерята е посегнала на живота си. "Ели израсна с баща си Тони. Те бяха много близки. Когато Тони и жена му се разведоха, Тони бе решен да вземе Ели със себе си. Той имаше невероятни родителски качества."

"Тя беше близка с майка си, но Тони бе най-добрият ѝ приятел. Той е съсипан. Минава през всичко назад, но просто нямаше знаци за подобно нещо. Ден по-рано тя светеше, щастлива, развълнувана от живота. Това нещо убива баща ѝ. Никой не би очаквал подобно нещо"