Отборът на Вашингтон се утвърди на върха в дивизия "Метрополитън" с 97 точки с четвъртата си поредна победа след 4:2 над домакина Ню Йорк Рейнджърс в двубой от Националната хокейна лига.

Вратарят на домакините Александър Георгиев, който е с българско потекло, започна като титуляр, но беше заменен в 8:54 минута на двубоя, след като допусна три гола от първите шест удара на съперника. До края Ондржей Павелец направи 26 спасявания, а Рейнджърс успя да направи загубата си по-почетна, след като изоставаше с 0:4 след първия период.

Александър Овечкин и Евгени Кузнецов се отличиха с по гол и асистенция за столичани. Овечкин е лидер при стрелците за сезона с 45 попадения.

Тимът на Лас Вегас надделя над гостуващия Колорадо с 4:1 и си осигури място в плейофите в първия си сезон в Националната хокейна лига. Жерар Гаян записа победа номер 200 в треньорската си кариера.

Лас Вегас, който е лидер в Тихоокеанската дивизия със 103 точки, стана едва третият клуб от 1968/1969, който достига до елиминациите за купа "Стенли" в дебютната си кампания в лигата, след Едмънтън и Хартфорд през 1979/1980.

Тампа Бей пропусна възможността да оглави класирането в лигата след поражение с 1:4 като домакин на Аризона

Бъфало спечели с 3:2 срещу Торонто и прекъсна рекордната серия на съперника от 13 поредни домакински победи.

Вижте всички резултати:

Каролина - Отава - 4:1
НЙ Айлендърс - Флорида - 0:3
Торонто - Бъфало - 2:3
Монреал - Детройт - 4:2
НЙ Рейнджърс - Вашингтон - 2:4
Тампа Бей - Аризона - 1:4
Чикаго - Сан Хосе - 3:4 след дузпи
Лас Вегас - Колорадо - 4:1
ЛА Кингс - Калгари - 3:0