Kанада се класира за полуфиналите на олимпийския турнир по хокей на лед при мъжете. Олимпийският шампион победи трудно с 1:0 състава на Финландия.

Гол на Максим Норю в самото начало на третия период след асистенция на Ерик О'Дел осигури ценния успех в полза на "кленовите листа".

Вратарят на канадския отбор Кевин Пулен отново се отличи със силни изяви и не допусна попадение след 21 точни удара към мрежата зад него.

На полуфиналите в олимпийския турнир Канада ще играе срещу Германия. Бундестима спечели много драматично с 4:3 след продължение срещу Швеция.

Германците водеха с 2:0 и 3:1, но допуснаха изравняване до 3:3. Кристиан Ерхоф и Марсел Ньобелс дадоха два гола аванс за Германия в първата част, но Антон Ландер върна едно попадение за скандинавците в последната третина. Доминик Кахун отново се разписа в мрежата на Швеция за 3:1, но Патрик Херсли и Микаел Вистранд вкараха голове в полза на шведския тим, изравнявайки до 3:3.  Минута и половина след началото на допълнителния период Патрик Раймер се разписа за крайното 4:3 в полза на Германия след асистенция на Ясин Елиз.

В другия полуфинал в Пьонгчанг ще играят отборите на ОС Русия и Чехия./БТА