„Предизвикателството е огромно защото искаме да докажем на останалите европейски отбори, че хокей все още съществува в България! Ние сме достатъчно добре комплектован тим, за да покажем добра игра и да спечелим първото място!”, това сподели специално за Гонг изпълнителният директор и треньор на хокейният ЦСКА Кирил Ходулов.

След 25 години отсъствие хокейният шампион на България ЦСКА се завръща в европейските клубни турнири с домакинство на първия кръг на Континенталната Купа на Европа, която е аналог на футболната Лига Европа. Победителят от турнира в Зимният дворец от 26 до 28 септември ще продължи във втората фаза, където го очакват мачове срещу холандски, немски и английски клубове. Клубът, който пък спечели Континенталната Купа, ще получи правото през следващия сезон да играе в Шампионската лига по хокей на лед заедно с най-силните клубове на Стария континент от Русия, Швеция, Финландия, Чехия, Словакия, Швейцария.

Хокеистите на ЦСКА се надяват на истинска подкрепа от страна на феновете на клуба, но и на този спорт по пътя към първото място. 2 лева ще бъде цената на дневен билет. „На всички, които искат да ни подкрепят в Зимния дворец, мога да кажа, че им гарантирам изключително интересни интригуващи мачове. Ще видят хокей на наистина високо европейско ниво. Подготвяме и лайвстрийм на срещите ни в сайта на ЦСКА за онези, които няма да могат да дойдат на живо. Сигурен съм, че ще стане едни много хубав спектакъл и дано интересът към хокея да се засили и хората да видят нещо, което до момента не им се е случвало!”, каза изпълнителният директор и треньор на хокейният ЦСКА.

„Може да е странно, но независимо от цялостното състояние на спорта у нас, ние се стараем в клуба ни нещата да са на ниво. Полагаме изключително много усилие по организацията и изграждането на достатъчно добър отбор, който да е на ниво не само в България, но и в Европа. Липсата на достатъчно финанси е причината да нямаме силно първенство. Както през миналата година, но и сега ще имаме в състава момчетата от Словакия. Руснакът Андрей Мухачов отново ще бъде голямата ни звезда. Чакаме го да кацне от Москва. Той е защитник, който няма нужда от представяне, два пъти е печелил Континенталната хокейна лига с АК Барс, играл е в ЦСКА-Москва. Георги Искренов - синът на Божидар Искренов – Гибона, се присъедини към нас през лятото след като години наред игра в САЩ. Той е наистина много класен, разнообразен и нестандартен нападател, който се надявам да ни помогне в мачовете в Зимния дворец. Също така при нас ще бъде мощният и техничен швед Андрес Йонсон. Ще имаме и още двама руснаци. Сергей Климентев ще бъде на вратата, като той е млад, но с много опит в Русия. Младият защитник Иван Бойко също за втора година ще носи екипа ни в Континенталната купа по хокей”, поясни Ходулов.

„Шансовете ни да спечелим първото място са големи! Всичко зависи от нашата концентрация и моментно състояние, както най-вече от първия мач срещу най-силния ни съперник Пучерда от Испания. Имаме информация че испанският шампион е събрал доста силен отбор – нападатели от Екстра лигата на Чехия и Словакия. Срещу тях ще бъде голямата ни битка. Не трябва да изключваме и шампионът на Сърбия Беостар, който младите играчи, които се подготвят от канадския треньор Дан Кеса, ще бъдат изключително издръжливи и физически подготвени, като към тях са се присъединили и няколко канадски защитници, които играят наистина хокей на високо ниво. Не подценявам в никакъв случай и турците от Измир защото са тим, който ако бъде подценен, може да поднесе изненада”, допълни пред Гонг Кирил Ходулов.

Програма на група А на Континенталната купа по хокей на леда на Европа в Зимния дворец:

26.09 Петък 15.30ч. Беостар (Сърбия)-Измир (Турция)

26.09 Петък 19.00ч. ЦСКА София-Пучерда (Испания)

27.09 Събота 15.30ч. Пучерда (Испания)- Беостар (Сърбия)

27.09 Събота 19.00ч. Измир (Турция)- ЦСКА София

28.09 Неделя 14.00ч. Измир Турция- Пучерда Испания

28.09 Неделя 17.30ч. ЦСКА София- Беостар (Сърбия)