Ски скачачът Владимир Зографски се възстановява вкъщи от прищипания нерв на гръбначния стълб и тренира със специална фитнес програма в Австрия. Бащата на Владимир - Емил Зографски споредил пред Гонг, че Влади е започнал сезона отлично въпреки здравословния си проблем, който е бил открит с помощта на лекаря на националния отбор на Русия.

Зографски ще пропусне следващото състезание от календара, но пък ще участва в стартовете в Закопане и Висла, както зимната Универсиада.

„Технически Влади скача в пъти по-добре от предишните сезони. Не очаквахме да вземем точки толкова рано, но прищипаният нерв на гръбначния стълб му отне силата в краката и сега ще пропусне следващия старт”, сподели пред Гонг от Австрия бащата на Владимир – Емил Зографски.

„В момента сме в Австрия. Продължаваме по план с фитнес програма, защото след контузията, която Влади получи в Норвегия, това оказа доста голямо влияние върху краката. Никой не може да каже за колко време ще се възстанови на 100%. И той не беше разбрал, че така се е случило. Имаше малка болка в кръста и започна да отпадат. В Швейцария се обърнахме към лекаря на руския отбор и той ни каза за какво става дума. Важното е, че в момента няма болка. Трябва да натрупа сила“, коментира Емил Зографски.

„Постоянно трупаме опит. Търсим максимума, който можем да постигнем. Светът постоянно напредва, има нови технологии и екипировки, а ние постоянно догонвам. Влади скача много добре, няма нищо общо с миналата година. Сезонът тръгна доста добре, но съдба...“, сподели още Зографски.